БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ЛЮДЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ - БЕЗ БАР'ЄРІВ

  • 462

Фото без опису

Майже 12% клієнтів, які звернулися цього року до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, – це люди з інвалідністю. Система БПД змінюється, стає комфортнішою, зручнішою та доступнішою для всіх, у тому числі представників маломобільних груп населення: осіб з інвалідністю, літніх людей та батьків з маленькими дітьми.

 «Цього року безоплатну вторинну правову допомогу отримали понад 8,1 тис. людей з інвалідністю. Діяльність системи БПД спрямована на спрощення доступу до правової допомоги, зокрема для осіб з інвалідністю, та надання правових послуг цим людям у максимально зручний для них спосіб. Наша ціль – створення умов безбар’єрності у доступі до правосуддя», – зазначив в. о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олександр Баранов.

Найчастіше люди з інвалідністю звертаються до системи БПД щодо вирішення різного роду спорів у сфері сімейного, цивільного, адміністративного права та цивільного процесу. Основні питання – це оформлення статусу особи з інвалідністю, надбавка на догляд за особами з інвалідністю, представництво потерпілого в кримінальному провадженні, розірвання шлюбу та стягнення аліментів, стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Детальніше про створення безбар’єрного простору в системі безоплатної правової допомоги читайте на нашому сайті: https://bit.ly/31jeNjc

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid