БЕЗПЕКА ВДОМА: ЯК СИСТЕМА ЗАХИЩАЄ ВІД РІЗНИХ ПРОЯВІВ НАСИЛЬСТВА

  • 363

Фото без опису

Домашнє насильство – це злочин. Усе більше українців усвідомлюють, що це не «сімейна справа», що від кривдника треба захищатися.

З 7 січня 2018 року, коли набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статті, отримали право на безоплатну вторинну правову допомогу. Якщо три роки тому до системи БПД звернулася 241 така людина, то у 2019-му – втричі більше. Минулого року правова допомога була надана 1 177 постраждалим від домашнього насильства. А за січень-жовтень цього року – 1 670 людям.

«Кожна третя людина, яка постраждала від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, звертається за допомогою щодо складання заяв про видачу обмежувального припису стосовно кривдника. Багато звернень щодо представництва інтересів у кримінальних та адміністративних справах, розірвання шлюбу та поділу майна. Часто також постраждалі звертаються щодо стягнення аліментів, визначення місця проживання дитини та позбавлення батьківських прав», – говорить перша заступниця директора Координаційного центру з надання правової допомоги Оксана Василяка.

У статті на нашому сайті (https://bit.ly/3nQtId6) читайте:

Можливість правового захисту від домашніх кривдників

Про судову практику та роль адвоката

Страждають як жінки, так і чоловіки

Як довести факт насильства

Допомога – онлайн та телефоном

За справедливістю – до системи БПД

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid