ЗНАТИ СЬОГОДНІ, ЩОБ ЖИТИ ЗАВТРА

  • 829

Фото без опису

      1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом.  Проблема ВІЛ/СНІДу є актуальною та гострою для нашого суспільства. СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці XX сторіччя.     

      Працівники Гайворонської міської публічної бібліотеки спільно з лікарем-наркологом КНП «ЦМЛ» -  Ларисою Мельник провели годину застереження: «Знати сьогодні, щоб жити завтра!» для учнів  11 класу Гайворонського ліцею №1.

      Лариса Олексіївна докладно розповіла, що таке ВІЛ/СНІД, про способи передачі вірусу, симптоми хвороби, шляхи попередження захворювання. Лікар ознайомила з захворюванням на СНІД, та методом його виявлення (зокрема показаний швидкий тест) і пояснення, як ефективно та швидко це можна зробити за 4-15хв.

       Бібліотекар Томашевська Л.О. розповіла учням про історію виникнення червоної стрічки, що є символом боротьби зі СНІДом, про її творця – американського  художника -  Франка Мура, який став також жертвою епідемії.

 Учні давали відповіді на тестування «Перевір свої знання про СНІД», яке дало можливість більш глибше зрозуміти цю проблему і захистити себе, адже наше здоров’я – це найцінніший скарб, який потрібно берегти. По завершенню зустрічі учні отримали інформаційні буклети «Що необхідно знати про ВІЛ/СНІД» виготовлені міською бібліотекою.

       Сподіваємося, що такі зустрічі допоможуть учням усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.