ТИЖДЕНЬ ДОБРОЧЕСНОСТІ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

  • 795

Фото без опису

         Формування цінностей у дітей починається ще зі школи, однак небагато учнів знають, що таке корупція, не усвідомлюють її наслідки та інтегрованість у різні сфери суспільного життя. Діти рідко стикаються з цією темою, а вона складна і потребує комплексного підходу. Ще менше інформації мають учні про доброчесність – як протиставлення корупції. Пов’язано це із тим, що, на перший погляд, поняття доброчесності є абстрактним, тому говорити про неї може бути складно чи некомфортно.

 Тиждень доброчесності , який проходив в закладах загальної середньої освіти  з 29 листопада по 03 грудня 2021 року – це перше занурення школярів у цю тематику, яке допоможе сформувати базове, необхідне відповідно до їхнього віку, розуміння. 

Кожен заклад освіти по своєму цікаво підійшов до висвітлення даної теми серед учнів: виховні години, уроки доброчесності, ігри, бесіди, квести, "круглі столи" допомогли розібратись дітям в таких поняттях, як "академічна доброчесність", "корупція", "конфлікт інтересів", "доброчесність" і ще багато інших. А конкурс "Калейдоскоп добрих справ" допоміг учням створити умови, за яких діти змогли поставити, в першу чергу, собі запитання, які вони ніколи раніше не ставили та не думали про них. Для чого бути доброчесним? Як це бути доброчесним? Як варто вчинити в тій чи іншій ситуації, коли рішення не є очевидним?