ЛЮДИНА ЖИВЕ ДОТИ, ДОКИ ЖИВЕ ПАМ'ЯТЬ ПРО НЕЇ

  • 898

Фото без опису

04 грудня відбулося відкриття меморіальної дошки, яка увіковічила пам’ять нашого земляка, заслуженого лікаря України Анатолія Павловича Кравця. На Гайворонщині, до цього, без перебільшення, лікаря з Великої Літери, відносилися з шаною та повагою, як до фахівця, так і до душевної та чуйної людини. Дошку розміщено на фасаді КЗ «Гайворонська міська стоматологічна поліклініка».

Віддати шану відомій у місті людині та лікарю прийшли заступник міського голови Юлія Пошенко, секретар міської ради Володимир Сікорський, ветеран МВС України Валентин Бабій, керівники закладів охорони здоров’я, друзі та колеги.

Цього року Анатолію Павловичу виповнилося б 72 роки. Народився він 05 травня 1949 року в селі Осички, Одеської області. Успішно закінчив вісім класів місцевої школи, а потім Одеське медичне училище №3, де оволодів професією фельдшера. Був призваний до лав Радянської Армії. Служив у медичній частині, лікуючи військовослужбовців. В 1970 вступив до Одеського медичного університету на стоматологічний факультет. Отримавши диплом лікаря-стоматолога, працював за фахом у різних лікувальних закладах. В 1978 році за його ініціативою були створені стоматологічне відділення районної центральної лікарні, виїзні стоматологічні бригади по обслуговуванню сільського населення, а з 1979 Анатолій Павлович був призначений завідуючим стоматологічного відділення Гайворонської районної центральної лікарні. На цій посаді він проявив себе не тільки висококваліфікованим лікарем-стоматологом, а й енергійним керівником, який умів досягати поставленої мети. Саме завдяки його наполегливості у 1991 році було завершено будівництво нової стоматологічної поліклініки, головним лікарем якої став Анатолій Павлович Кравець. За успіхи в роботі його було нагороджено державною нагородою-медаллю «За трудову відзнаку», присвоєно звання «Заслужений лікар України». Він був делегатом восьми з’їздів стоматологів України та учасником Всесоюзного конгресу стоматологів у 1990 році. Сенсом усього його життя було самовіддане служіння людям та турбота про їх здоров’я.

Честь відкрити меморіальну дошку було надано Юлії Пошенко, Валентину Бабію та доньці Анатолія Павловича - Наталії Кравець, яка продовжує справу свого батька та працює головним лікарем Гайворонської міської стоматологічної поліклініки. Після відкриття дошки пам'ять про видатного лікаря вшанували хвилиною мовчання та положили квіти.

Чимало хороших слів на адресу Анатолія Павловича лунало від лікарів-стоматологів В’ячеслава Матейшина та Людмили Андрійчук, ветерана медичної праці Олександра Жука. Усі вони згадували Анатолія Павловича як людину, яка жила своєю роботою. На цьому наголосила і його донька Наталія Кравець. Вона подякувала усім присутнім за пам'ять про її батька.