НОВЕ ОБЛАДНАННЯ – НОВІ МОЖЛИВОСТІ

  • 274

Одним із пріоритетних напрямків роботи громади завжди була і є турбота про підростаюче покоління. Саме тому, щоб навчати і адаптувати дітей в соціумі, проводити ефективну роботу з надання якісних психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг комунальним закладом «Інклюзивно-ресурний центр» Гайворонської міської ради було придбано спеціальні засоби та обладнання для корекції психофізичного розвитку та сенсорної інтеграції дітей з особливими освітніми потребами. Фахівці центру намагаються створити максимально комфортне середовище для того, щоб ефект корекційної роботи зростав в рази. Насамперед, закуплено комплект логопедичних зондів, набори логопедичних ігор для розвитку мовного дихання та правильної вимови слів. Для фізичної реабілітації дітей з порушеннями опорно-рухового апарату придбано шведську стінку. Для сенсорної інтеграції придбано басейн сухий, кульки для сухого басейну, світлову панель «Нескінченний колодязь», пучок фіброоптичного волокна, крісла-мішки «Груша» Оксфорд.

На заняття в центр приходить близько двох десятків дітей, які є дуже чутливими до реалій сучасного життя, і саме всестороння допомога, належний педагогічний супровід дасть їм можливість краще адаптуватися в соціумі. Тому, на допомогу фахівцям ІРЦ у експертно-діагностичній діяльності та наданні психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг було придбано конструктор м'який Kidigo «Будівельник 6», килимки для йоги, навчальний набір для пісочниці, комплект масажерів для Су-джок терапії, конструктор-стіл С та конструктор-стіл В.

Батьки, діти яких мають особливі освітні потреби запрошуються до КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр», який знаходиться за адресою: м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 1/18.