ПРИЙОМ ДОКУМЕНТІВ У СФЕРІ БУДІВНИЦТВА

  • 389

Фото без опису

На виконання Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 № 681 «Деякі питання забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» повідомляємо, що отримання адміністративних послуг у сфері будівельної діяльності здійснюється через електронний кабінет адміністратора відділу надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Гайворонської міської ради.

Більшість тих, хто стикався з погодженням дозвільної документації на будівництво, розуміли, що система бюрократична: стоси паперів, кілька десятків погоджень, підписів і великі терміни очікування результату робили її такою. Ініційована і діюча Єдина державна електронна система у сфері будівництва створена, аби максимально спростити і автоматизувати всі процеси регулювання будівельної діяльності. Через систему централізовано відбувається весь документообіг, тобто усі учасники процесу створюють там документи: архітектори, проєктувальники, підрядники і т. д. Рух документів фіксується у системі, документи не можна подати заднім числом — всі дії закріпляються електронним цифровим підписом.

Електронні послуги доступні на всіх етапах будівництва, починаючи від підготовчих робіт і закінчуючи введенням об'єкта будівництва в експлуатацію.

Результати звернень будуть розміщені у Реєстрі будівельної діяльності. Нагадуємо, що у місті Гайворон для подачі відповідних документів необхідно звертатися до ЦНАП міської ради за адресою: пл.Героїв Майдану,5 кабінети №.1 та №.4