РОЗПОЧАТО РОБОТУ КАБІНЕТІВ КОМП’ЮТЕРНОЇ ТОМОГРАФІЇ ТА ЦИФРОВОЇ РЕНТГЕНОГРАФІЇ. МОДЕРНІЗОВАНО СИСТЕМУ КИСНЕПОСТАЧАННЯ

  • 1098

Фото без описуЗ отриманням ліцензії на використання джерел іонізуючого випромінювання в КНП «Центральна міська лікарня» Гайворонської міської ради розпочали роботу кабінети комп’ютерної томографії (КТ) та цифрової рентгенографії (РГ) відділення екстреної медичної допомоги з центром діагностики, що розташовані в центральному корпусі Лікарні.

Маршрут пацієнтів на зазначені дослідження у випадках наявності відповідних показів (екстрені та невідкладні стани) базується на:

  • направленні сімейного лікаря або лікаря-спеціаліста поліклініки;
  • призначенні лікуючого лікаря стаціонару;
  • висновку лікаря (чергового лікаря) відділення екстреної медичної допомоги з центром діагностики Лікарні при екстрених і невідкладних станах;
  • бажанні пацієнта (завжди на основі оплати діагностичної послуги через термінал відповідно до затвердженого Прейскуранту платних послуг).

Наявність у пацієнта хронічних захворювань, які на момент дослідження не можуть спричинити погіршення стану здоров’я не є приводом для проведення безкоштовного діагностичного дослідження в центрі діагностики відділення екстреної медичної допомоги.

Прейскурант платних послуг можливо переглянути на сайті Лікарні (https://gvhospital.at.ua) в розділі Послуги – Платні послуги – Послуги з КТ, Рентгенологічні послуги.

Проведення відповідних діагностичних процедур безкоштовно гарантовано пільговим категоріям населення: діти до 18 років, учасники бойових дій, інваліди дитинства, інваліди I–II групи; особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (інваліди I-II групи).

Графік роботи: 8.00 – 14.00, окрім суботи, неділі та святкових днів.

КТ дослідження з контрастуванням на даному етапі не проводяться з технічних причин.

Запис на дослідження проводиться після спілкування з рентген-лаборантом кабінетів КТ і РГ відділення екстреної медичної допомоги (Саркісов Артем, моб.тел.: +38096 329 0014), який визначає дату та час дослідження.

Описи знімків проводить досвідчений рентгенолог Сіренко Анатолій Іванович, який пройшов відповідну підготовку щодо інтерпретації КТ–досліджень (теоретична курсова програма, практична підготовка на робочому місці під керівництвом обласного рентгенолога В.Горенка). Результати досліджень можна записати на різноманітні магнітні накопичувачі, які будуть в наявності у пацієнтів.

Проведено модернізацію системи постачання кисню до відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії – придбано та змонтовано кисневу рампу з підігрівом редукторів, утеплено термоізоляційними матеріалами приміщення для зберігання кисневих балонів та всередині встановлено панель інфрачервоного випромінення з реле і датчиком рівня температури для забезпечення відповідного температурного режиму в системі. Тепер, з настанням морозної пори, система киснепостачання захищена від дії низьких температур, що забезпечить безперебійну роботу цього важливого об’єкту в системі надання невідкладної допомоги пацієнтам у важких станах.