СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: КРОК ДО СПІВРОБІТНИЦТВА ГРОМАД І НОВІ СТАТУТИ КОМУНАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

  • 428

Фото без опису

В середу, 10 листопада відбулось засідання дев’ятнадцятої сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і вів її секретар міської ради Володимир Сікорський. На порядок денний було винесено 39 питань.

Переважна більшість з них стосувалась затверджень у новій редакції  статутів комунальних закладів та установ громади. Оновлення редакцій статутів закладів необхідне у зв’язку зі змінами в адміністративному устрої, а саме – ліквідації Гайворонського району і входження громад до Голованівського району.  А оскільки в юридичних адресах усіх комунальних закладів та установ громади значився Гайворонський район, тому виникла необхідність оновлення статутів з зазначенням там юридичної адреси уже в Голованівському районі. Таким чином депутати своїм голосуванням затвердили у нових редакціях статути таких комунальних закладів і установ громади: «Гайворонська дитячо-юнацька спортивна школа», «Гайворонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат», «Гайворонський центр професійного розвитку педагогічних працівників», «Гайворонський міський центр соціальних служб», «Гайворонський Центр дитячої та юнацької творчості», «Гайворонський заклад дошкільної освіти №3 «Калинка», «Гайворонський заклад дошкільної освіти №4 «Малятко», «Гайворонський заклад дошкільної освіти №5 «Дзвіночок», «Гайворонський заклад дошкільної освіти №6 «Веселка», «Бандурівський заклад дошкільної освіти, «Вікнинський заклад дошкільної освіти  «Ромашка»,  «Долинівський заклад дошкільної освіти», «Солгутівський заклад дошкільної освіти «Пролісок», «Казавчинський заклад дошкільної освіти «Сонечко», «Хащуватський заклад дошкільної освіти»,  «Гайворонський ліцей №1», «Гайворонський ліцей №2», «Солгутівський ліцей», «Бандурівський ліцей».

Також в нових редакціях затверджено ряд положень про філії комунальних закладів, а саме:  Положення про Соломіївську філію КЗ Гайворонський ліцей №1, Положення про Покровську філію КЗ Гайворонський ліцей №1, Положення про Долинівську філію КЗ Гайворонський ліцей №1, Положення про Гайворонську філію №1 КЗ Гайворонський ліцей №2, Положення про Гайворонську філію №2 КЗ Гайворонський ліцей №2, Положення про Казавчинську філію КЗ Хащуватський ліцей, Положення про Тополівську філію КЗ Хащуватський ліцей, Положення про Берестягівську філію КЗ Хащуватський ліцей, Положення про Мощенську філію КЗ Хащуватський ліцей, Положення про Вікнинську філію КЗ Хащуватський ліцей, Положення про Червоненську філію КЗ Хащуватський ліцей.

Заслухавши доповідь начальника юридичного відділу міської ради Юлії Першегуби та з метою реалізації державної політики у сфері забезпечення бухгалтерського обліку бюджетних установ, децентралізації фінансового управління освітніми закладами та установами, забезпечення раціональності та прозорості використання бюджетних коштів депутати своїм рішенням створили комунальний заклад «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів освіти» Гайворонської міської ради. Його завдання буде ведення централізованого бухгалтерського обліку, звітності, контроль за наявністю і рухом майна та ін..Водночас депутати своїм рішенням змінили і структуру самого відділу освіти, молоді та спорту, яка значно зменшиться. Окрім того нову структуру затверджено і для Гайворонської дитячо-юнацької спортивної школи.

Відповідно ЗУ «Про співробітництво територіальних громад» та розпорядження міського голови «Про ініціювання співробітництва територіальних громад» та з метою підвищення якості надання послуг населенню, спільного і узгодженого співробітництва для забезпечення якості надання послуг населенню на основі спільних інтересів та цілей, спільного фінансування (утримання) установ та організацій комунальної власності депутати прийняли рішення Про ініціювання співробітництва територіальних громад у формі спільного фінансування (утримання) інфраструктурного об’єкта КНП «Центральна міська лікарня». Аналогічними рішеннями депутати надали згоду на організацію співробітництва Гайворонської територіальної громади через Гайворонську міську раду в особі голови Волуйка Романа Тарасовича та Заваллівської об’єднаної територіальної громади через Заваллівську селищну раду в особі голови Прач Людмили Вікторівни у формі спільного фінансування (утримання) таких інфраструктурних об’єктів, як КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Гайворонської міської ради, КЗ «Гайворонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат».

Також депутати внесли зміни до пункту 1 рішення міської ради від 29 жовтня 2021 року «Про передачу майна на баланс та обслуговування КП «Гайворонський комунальник». Змінами передбачено в пункті 1 рішення назву КП «Гайворонський комунальник» змінити на КП «Хащуватське комунальне господарство».

На цьому депутати свою роботу завершили.

З текстами рішень та поіменним голосуванням депутатів можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради.