МОДЕРНІЗАЦІЯ МЕДИЧНОЇ СФЕРИ В ГРОМАДІ

  • 417

Фото без опису

Сьогодні міський голова Роман Волуйко, заступник міського голови Юлія Пошенко, секретар міської ради Володимир Сікорський та керуюча справами виконавчого комітету Заряна Хмара відвідали КНП «Центральна міська лікарня». Візит відбувся з метою контролю за отриманням, встановленням та використанням обладнання, придбаного за кошти місцевого бюджету.

В рамках виконання програми "Розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров'я на 2021 рік", затвердженої рішенням міської ради від 18 лютого 2021 року №289 з бюджету Гайворонської міської територіальної громади на КНП «Центральна міська лікарня» Гайворонської міської ради за 10 місяців поточного року профінансовано 12,4 млн. грн., а саме:

2,8 млн. грн. на оплату енергоносіїв та комунальних послуг;

5,0 млн. грн. на придбання медичного обладнання;

4,6 млн. грн. на завершення реконструкції приймального відділення шляхом передачі субвенції до обласного бюджету.

За минулий місяць закуплено за кошти міської ради та встановлено:

монітори пацієнта приліжкові – 9 шт., 2 з яких з капнографом;

аналізатор газів крові та електролітів;

аналізатор гематологічний автоматичний;

дефибрилятори – 2 шт.;

медичний ендоскопічний електрокагулятор;

концентратор кисню для ентерального харчування.

Фахівці лікарні підтримують та підвищують рівень знань і навичок, адже світові стандарти лікування постійно оновлюються. Лікар функціональної діагностики проводитиме діагностику, а гінеколог та анестезіолог проводитимуть діагностику та лікування на високому рівні, так як пройшли повний курс навчання та професійно володіють новим обладнанням.

Можливості лікарні розширюються, завдяки новопридбаному концентратору кисню «Біомед», що забезпечує подачу кисню високої концентрації до 93%, стане можливим підключення хворих до наркозних апаратів, апаратів ШВЛ, палатної подачі кисню. Завдяки високій продуктивності один із таких концентраторів може забезпечувати киснем реанімаційне відділення.

Насос для ентерального харчування є життєвонеобхідним для категорії важкохворих.

Гістероскопія – являється найбільш інформативним інструментальним методом діагностики станів ендометрія і порожнини матки та визначена «золотим стандартом» в цій області. Гістероскоп дозволить гінекологу візуально досліджувати матку і виявити причину захворювання, а також брати зразки тканин для гістологічного дослідження. Це особливо важливо у випадку діагностики новоутворень, можливість видаляти доброякісні новоутворення, поліпи, синехії, міоми.

За допомогою фетального монітору проводитиметься кардіотографія плоду. Це сучасний безпечний метод функціональної діагностики, який застосовується для оцінки внутрішньоутробного стану плоду під час вагітності та пологів. За допомогою даної процедури реєструються маткові скорочення та серцебиття ще ненародженого малюка. КТГ дозволяє виявити будь-які проблеми і своєчасно почати їх вирішення.

Приліжковий монітор пацієнта з модулем капнометрії СО2 дасть можливість безперервно спостерігати за пацієнтом в умовах відділення інтенсивної терапії та реанімації. Модуль капнометрії дозволить використовувати моніторинг концентрації вуглекислого газу у повітрі, що вдихається, як дорослих пацієнтів, так і дітей.

Аналізатор гематологічний автоматичний дасть змогу проводити загальний аналіз крові та отримувати розшифровку максимально за дві хвилини по 21 показнику і виконувати максимально 40 тестів за годину.

Колектив лікарні щиро дякує міському голові, депутатському корпусу та всім, хто сприяв модернізації медичної сфери, за можливість придбання дороговартісного та вкрай необхідного медичного обладнання для лікарні. Це є великим досягненням для громади, адже діагностика та лікування пацієнтів не тільки нашої, а і сусідніх громад вийшло на новий рівень, стало доступним, сучасним та якісним.