ПОДЯКА ТИМ, ХТО РОБИТЬ СВІТ ДІТЕЙ ДОБРІШИМ

  • 584

Фото без опису

 

Кожній дитині необхідна сім’я, де панують любов, турбота та догляд.

Щороку в Україні майже 1900 дітей віком до 4 років залишаються без батьківського піклування і потрапляють до будинків дитини, але 70% цих дітей починають відставати в розвитку без адекватного догляду та спілкування.

Порятунком може стати патронатний вихователь. Він тимчасово замінить дитині сім’ю, оточить любов’ю і турботою, дасть шанс на щасливе майбутнєПатронатні вихователі проходять спеціальну навчальну підготовку, яка дозволяє опанувати всі нюанси роботи з дітьми, які через складні життєві обставини не можуть бути з рідними батьками.

 

В Гайворонській територіальній громаді функціонує 2 патронатні сім’ї: сім’я Шендеровського Григорія Васильовича та Валентини Дмитрівни (м.Гайворон) та Цирук Юлії Олександрівни та Михайла Анатолійовича (с.Хащувате). За час свого функціонування в патронатних сім’ях виховувалося 18 дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та батьки яких деякий час не можуть опікуватися ними в силу різних життєвих обставин. Робота наших патронатних вихователів та їх помічників дуже важлива та складна, адже вони для своїх вихованців і мама, і тато, і дідусь та бабуся, і друг і вчитель.

 

Напередодні Дня працівника соціальної сфери в сесійній залі Гайворонської міської ради перший заступник міського голови Ігор Ковердяга, заступник міського голови Юлія Пошенко, секретар міської ради Володимир Сікорський і керуюча справами виконавчого комітету Заряна Хмара вручили подяки та цінні подарунки патронатним сімям, висловили слова щирої вдячності за сумлінне ставлення  патронатних сімей до своїх обов’язків та надання соціальної підтримки дітям.  

Покращити життя дітей реально навіть за короткий час перебування в патронатній сімї, бо турбота змінює дітей, робить їх світ добрішим!