ВОНИ ЗБЕРЕГЛИ ІСТОРІЮ ВУЗЬКОКОЛІЙНОЇ СПАДЩИНИ ГАЙВОРОНЩИНИ

  • 436

Фото без опису


Щорічно 4 листопада працівники залізничного транспорту України відзначають своє професійне свято, яке було засновано у 1993 році.

Існує в Україні багато населених пунктів, історія яких пов’язана із залізницею, але, мабуть, не існує жодного, такого як Гайворон, де б залізниця відіграла настільки важливу роль в його створенні та існуванні.

Гайворон зародився в топці котла і з гудком першого вузькоколійного парового локомотиву, який проїхав колію більше 120 років. Саме ця залізнична артерія своїм рухом об’єднала села Струньків, Ташлик та Гайворон в сучасне місто залізничників – Гайворон.

Для Гайворона залізниця - це цілий захоплюючий світ, це частина його історії, одна з можливостей розвитку туристичного потенціалу громади.

На Гайворонській залізниці завжди працювали висококваліфіковані фахівці. Сьогодні у зв’язку з відзначенням професійного свята хочеться подякувати усім залізничникам, які допомогли змінити долю Гайворонської вузькоколійної залізниці.

З нагоди професійного свята в сесійній залі Гайворонської міської ради заступник міського голови Юлія Пошенко, секретар міської ради Володимир Сікорський, керуюча справами виконавчого комітету Заряна Хмара привітали залізничників та вручили подяки Омеляну Свідруку, Тетяні Губіцькій та Володимиру Недзеленку за активну громадську позицію популяризації Гайворонської залізниці, що сприяє ефективному розвитку економіки, соціальної сфери та забезпеченню потреб населення у перевезеннях та з нагоди відзначення Дня залізничника, а також вручили пам’ятні подарунки.