ЯК ДОБИТИСЯ ПОРЯДКУ ЗУСТРІЧЕЙ З ДИТИНОЮ ПІСЛЯ РОЗЛУЧЕННЯ

  • 315

Фото без опису

Якщо батьки не можуть дійти згоди щодо участі одного з батьків, який проживає окремо, у вихованні дитини, порядок такої участі визначається органами опіки та піклування за участю батьків виходячи з інтересів дитини.

Які документи необхідно подати батькам службі у справах дітей при виникненні спору щодо участі у вихованні дитини.

У разі виникнення спору між батьками щодо участі у вихованні дитини один з батьків, що проживає окремо від дитини, відповідно до пункту 73 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 подає службі у справах дітей за місцем проживання дитини:

1. заяву;

2. копію паспорта;

3. довідку з місця реєстрації (проживання);

4. копію свідоцтва про укладення або розірвання шлюбу (у разі наявності);

5. копію свідоцтва про народження дитини.

Працівник служби у справах дітей проводить бесіду з батьками, а у разі потреби, також з родичами дитини. До уваги береться ставлення батьків до виконання батьківських обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, стан здоров'я дитини та інші обставини, що мають істотне значення.

Після з'ясування обставин, що призвели до виникнення спору між батьками щодо участі у вихованні дитини, служба у справах дітей складає висновок.

Участь у вихованні дитини та у разі потреби порядок побачення з дитиною того з батьків, який проживає окремо від неї, встановлюються рішенням виконавчого комітету міської ради з урахуванням висновку служби у справах дітей.