РОЗВИТОК МЕДИЦИНИ - ІНВЕСТИЦІЇ У ЗДОРОВ'Я ГРОМАДИ

  • 634

Фото без опису

В поточному місяці КНП "Центральна міська лікарня"здійснено переведення підрозділів в нове відділення екстреної медичної допомоги з центром діагностики. Переведено та облаштовано: приймальне відділення, кабінет фіброезофагогастродуоденоскопії, кабінет функціональної діагностики, кабінет ультразвукової діагностики. Облаштовано палату на 2 ліжка для інтенсивної терапії в новому відділенні екстреної медичної допомоги з центром діагностики. Проведено підготовку до капітального ремонту правого крила першого поверху лікарні: звільнено кабінети адміністративних підрозділів і служб (адміністрація, бухгалтерсько-економічний підрозділ, відділ кадрів, інформаційно-аналітична служба), приймального відділення, травматологічного пункту, кабінету фізіотерапевтичного лікування, з переведенням їх на нове місце локації з облаштуванням робочих місць.

Впродовж жовтня змонтовано, налагоджено та відкалібровано новий цифровий рентген-діагностичний комплекс MOVIPLAN та встановлений раніше комп’ютерний томограф OPTIMA CT 540. Проведено відповідне навчання медичного персоналу для роботи на зазначеному медичному обладнанні. На комп’ютерному томографі OPTIMA CT 540 зроблено в тестовому режимі 5 досліджень різних локалізацій. Одразу, після отримання ліцензії, рентген та томограф розпочнуть свою роботу.

Облаштовано малу операційну в новому відділенні екстреної медичної допомоги з центром діагностики.

Придбано медичні банкетки (15 шт.) для відділення екстреної медичної допомоги з центром діагностики.

Проведено ремонтні роботи та переведено на нову локацію кабінет фізіотерапії; на черзі – кабінети ЛФК та масажу.

Розпочато підготовчі організаційні роботи по створенню гемодіалізного підрозділу.

Придбано 3 прилади «Джерело безперебійного живлення» для забезпечення стабільної роботи вартісних електронних пристроїв.

Проведено технічне обслуговування роз’єднувача ліній електромереж (10 кВ), що дозволяє оперативно перемикатись на іншу лінію електропередач у форсмажорних обставинах.

 Отримали

Апаратуру для підтримування фізіологічних функцій організму (автоматичний зовнішній дефібрилятор) - 2 од.;

Стаціонарний концентратор кисню - 1 од.;

Фетальний монітор (Фетальний кардіологічний монітор) - 8 од.;

Медичний ендоскопічний електрокоагулятор (Гістерорезектоскоп) - 1 од.;

Аналізатор гематологічний автоматичний - 1 од.;

Помпа для ентерального харчування - 1 од.;

Обладнання буде розпаковане при встановленні спеціалістами відповідних фірм.

Придбано 10 інфрачервоних панелей (по 0,9 кВт) з температурними реле та встановлено з них 5 для обігріву кабінетів флюорографії та рентгенографії, функціонуючих у приміщеннях по вул. Свободи, 1/9.

Придбано 3 комплекти комп’ютерного та офісного обладнання (системний блок Pentium, монітор Samsung 24'', принтер з СНПЧ, клавіатура, мишка), 2 комп’ютерних стола.

Облаштовано нову систему киснезабезпечення пацієнтів  відділення інтенсивноі терапіі, збудовано приміщення для зберігання та обслуговування кисневих балонів, яке в листопаді планується додатково обладнати рампою для підключення 5-ти балонів та системою обігріву у холодну пору року.