МАЛЬОВНИЧЕ СЕЛО СОЛГУТОВЕ ВІДСВЯТКУВАЛО 250-РІЧЧЯ

  • 374

Фото без опису

 

Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя неповторна. В Гайворонській громаді, на правому березі річки Південний Буг розкинулось мальовниче село Солгутове, якому виповнюється 250 років.

В цей день насамперед згадали односельчан, які воювали на фронтах Великої Вітчизняної війни, поклали квіти до пам'ятника та вшанували їх хвилиною мовчання. Зі святом жителів села привітав секретар міської ради Володимир Сікорський та староста Сергій Мельник. Традиційно, привітали поважних жителів села: найстаршого чоловіка - Григорука Івана Федоровича, якому 90 років, та найстаршу жінку - 93-річну Майстренко Марію Василівну.

Привітати пару, яка 61 рiк йде рука об руку, а саме сім'ю Запорощуків Володимира Івановича та Галини Іванівни. Село Солгутове хоча і маленьке, але багате на таланти: неперевершенi вiршi, поеми та баллади пишуть Баришникова Юлія Іванівна та Базан Тетяна Констянтинівна. Зі шкільних років вони розпочали писати і це стало захопленням на все їхнє життя. Надзвичайно талановита дiвчина, самодіяльна художниця та вокалістка Шульга Віолетта Юріївна. Її роботи були представлені сьогодні на виставці під час святкування. Село квiтне завдяки творчій працi славних майстринь та надзвичайних рукодільниць Олени Ліщук та Світлани Кокошко, які своїми золотими руками створюють справжні шедеври. Ці жінки займались своїми роботами в кожну вільну хвилину, довгими вечорами, а сьогоднi представили ïх на ваш широкий загал.

Солгутівчани надзвичайно люблять підтримувати у чистоті свої садиби, але подвір'я Пилипишиноï Катерини Григорівни на протязі довгих років незмінно залишається гарним, світлим, охайним та ошатним. Згадали сьогодні і іменинників-ювілярів: Іващука Сергія, якому виповнюється 50 років, та Козовіт Сергiя, якому сьогодні 55 років. Під час святкового заходу місцеві аматори дарували чудові пісні та гарний настрій, всім присутнім.

День села - це свято, яке поєднало усіх, пов’язуючи минуле, сьогодення та майбутнє.