ПІДСУМКИ СВЯТКУВАННЯ 269-Ї РІЧНИЦІ ДНЯ МІСТА

  • 527

Фото без опису

26 вересня у Гайвороні відзначили загальноміське свято — 269-у річницю Дня міста. Святкування розпочалося на пероні залізничного вокзалу, де паротяг ГР-280, порадував жителів та гостей своєю традиційною появою. Залізничники підтримують його в робочому стані, як данину нашої історії. За відчуттями, це справжня жива машина. А коли машиніст дає ще і гудок, то складається повне враження, що переносишся на десятки років назад. Залізничниками було продемонстровано одну з традицій, яка зародилася з появою перших таких паровозів, а саме - приготування в топці паровоза яєчні на лопаті. У прямому сенсі слова. Лопата відполірована вугіллям, як дзеркало. Спочатку її обмивають водою, дезінфікують - теж в топці, де температура доходить до 400 градусів, потім кидають на лопату сало, яйця і смажать яєчню.

Згодом на всіх локаціях стадіону «Прибужець» стартували святкові заходи. Однією із локацій стала фотовиставка робіт, приурочених фестивалю «GOODoK_FEST», що був проведений в травні цього року.   На торговій алеї кожен міг відвідати святковий ярмарок та скуштувати різноманітні страви та напої, придбати сувенірну продукцію. Для дітей були облаштовані ігрові зони та розважальна програма від аніматорів.

Зі святом Дня міста гайворонців та гостей привітав міський голова Роман Волуйко та запрошені гості – голова Голованівської селищної територіальної громади Сергій Цобенко та помічник-консультант народного депутата України Анна Трубаченко.

Щороку на День міста Гайворона від імені усієї громади очільники міста відзначають жителів, які життєвим прикладом та своєю працею зробили значний внесок у соціальний, економічний та культурний розвиток міста. Присвоєно звання «Почесний громадянин міста Гайворон» Свідруку Омеляну Сергійовичу - заступнику начальника депо виробничого підрозділу служби локомотивного господарства "Локомотивне депо "Христинівка" регіональної філії "Одеська залізниця" акціонерного товариства "Українська залізниця" та вручено диплом, стрічку, посвідчення, нагрудний знак. Призначено персональну премію Гайворонської міської ради  «Кращий педагог громади» Тягай Варварі - вчителю інформаційно-комунікаційних технологій Комунального закладу "Гайворонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат" Гайворонської міської ради. Премію міського голови "Кращий учень громади" отримав учень 11 класу Комунального закладу "Гайворонський ліцей № 2" Гайворонської міської ради Камінський Владислав. Грошовими сертифікатами за високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток культури, збереження народних традицій та участь у концертній програмі нагороджені керівники хореографічних колективів: Іванна Кокошко, Тамара Жуковська, Юлія Маркітан, Тетяна Нашемпа, Олена Савчук та Людмила Семенченко. За сумлінну творчу працю, професіоналізм та відданість справі, активну життєву позицію, плідну працю з органами місцевого самоврядування Грамотою Гайворонської міської ради та цінним подарунком нагороджено військовий оркестр 194-го понтонно-мостового полку Державної спеціальної служби транспорту (диригент Задорожний Богдан), за зайняте І місце у фотоконкурсі «Гайворон – перлина Бугова» дипломом Гайворонської міської ради та цінним подарунком нагороджено Степову Ірину. Подяки Голованівської районної ради отримали: аматор художньої самодіяльності Тетяна Панасюк, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Алла Соболенко та директор приватного сільськогосподарського підприємства «Урожай» Олександр Метановський. Також на урочистій частині міський голова вручив ключі від нового реанімобіля старшому фельдшеру КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради" Роману Шульбі.

Згодом святкування Дня міста продовжилось концертною програмою за участі численної кількості мистецьких колективів міста. Під час вечірньої програми для гайворонців та гостей міста звучали виступи ансамблю SoloMia, гурту "Кораллі", шоу барабанщиків "Rhytmmen" та Новомосковського військового оркестру 194-го понтонно-мостового полку Міністерства оборони України.

Багато людей були задіяні в підготовці та проведенні, всі працювали на єдиний результат. Завдяки нашим спільним зусиллям свято вийшло чудовим.

Окрема щира подяка спонсорам свята, підтримка яких була дуже важлива для проведення фестивалю, а саме: директору ВБФ «Фонд Сергія Тігіпка» Польовому Роману, директору «АТБ-МАРКЕТ» Шаповаловій Н.А, керівнику ТОВ «Вересень плюс» Тертишному Є.В., керівнику «М’ясокомбінат ятрань», підприємцям Оліскевич С.А., Стахову Ю.А., Горбатюк Л.В., Івахнюк О.С. та Заінчковському Т.Л..

Щиро дякуємо усім, хто долучився до організації та проведення святкування Дня міста Гайворона, за розуміння та підтримку усіх запланованих заходів свята, за спільні зусилля заради розквіту міста та зміцнення його авторитету!