25 ВЕРЕСНЯ - ДЕНЬ ПОЗАШКІЛЛЯ

  • 1571

Фото без опису

   Позашкільна освіта займає вагоме місце в системі безперервної освіти і є її невід’ємною й унікальною ланкою, головна мета якої – створення умов для розвитку творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку дітей та учнівської молоді у вільний від навчання час, патріотичне виховання та підготовка до життя в сучасних умовах. 

   Яскравим прикладом надання позашкільної освіти Гайворонщини є комунальний заклад «Гайворонський Центр дитячої та юнацької творчості», в якому 669 вихованців здобувають освіту в таких напрямах: художньо-естетичний,   гуманітарний, еколого-натуралістичний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний, декоративно-прикладний.

   Комунальний заклад «Гайворонський Центр дитячої та юнацької творчості» Гайворонської міської ради   виступає осередком всієї організаційно-масової роботи з дітьми.  Це велика і дружня родина креативних, талановитих, обдарованих педагогів та вихованців.

На території громади функціонує "Гайворонська дитячо-юнацька спортивна школа" –  позашкільний заклад спортивного профілю, який спонукає учнівську молодь  до занять фізичною культурою та спортом. У 5- ти відділеннях займається 236 дітей з якими працює 9 тренерів-викладачів. Діти мають можливість  займатись за такими напрямками: баскетбол, футбол, традиційне карате, веслування на байдарках і каное, легка атлетика.

А також діти нашої громади мають можливість здобувати знання і навички в Комунальному закладі "Гайворонський міжшкільний навчально-виробничий комбінат". На даний час навчанням тут охоплено 811 учні. Діти мають можливість оволодівати знаннями з трудового навчання, робототехніки, технологій. Одним із напрямків діяльності міжшкільного комбінату є опанування на його базі навчального предмету "Захист України". МНВК є центром національно-патріотичного виховання та профільної підготовки учнів.

Саме позашкілля у творчості та натхненні навчає та формує українську юнь.  Завдяки накопиченому досвіду і традиціям позашкільні навчальні заклади   наполегливо працюють над розвитком здібностей дітей у різних сферах, надають школярам можливості поглиблення знань, сприяють професійній підготовці, досягаючи при цьому певних результатів.  Вихованці позашкільних закладів освіти є неодноразовими учасниками та призерами   обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, змагань.

   З нагоди дня позашкілля бажаємо усім працівникам галузі процвітання, натхнення, творчого потенціалу, активного зростання, а вихованцям великих досягнень та перемог !