СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН ТА НОВИЙ ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН

  • 485

Фото без опису

В четвер, 23 вересня, відбулось засідання 16-ї сесії міської ради восьмого кликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко.

Після затвердження порядку денного депутати своїм голосуванням внесли зміни до рішення сесії міської ради «186 «Про включення Гайворонської міської ради до складу засновників Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гайворонського району», а також до структури Центру, затвердивши її в новій редакції. Також в новій редакції затверджено Статут КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр», Статут і Структуру комунального закладу «Гайворонська школа мистецтв» та внесено зміни до рішення «Про затвердження Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в комунальному закладі Гайворонська школа мистецтв».

Взявши до уваги інформацію голови постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку Віталія Пойди депутати своїм голосуванням затвердили Прейскурант на платні послуги, які надаються комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська лікарня». Відповідно було затверджено і Статут лікарні в новій редакції. Окрім того депутати затвердили ряд програм які функціонуватимуть на території громади, зокрема Програму розвитку малого та середнього підприємництва в Гайворонській територіальній громаді Кіровоградської області на 2021-2024 роки,  Програму профілактики злочинності на території Гайворонської міської територіальної громади та підтримки діяльності правоохоронних органів на 2021-2025 роки, Програму з охорони навколишнього природного середовища поводження з твердими побутовими відходами на території Гайворонської міської територіальної громади на 2021-2025 роки.

Заслухавши доповідь голови постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності та правопорядку, гласності, взаємодії з громадськими формуваннями, регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів Сергія Білодіда та на підставі протоколу комісії по визначенню кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Гайворон» від 07 вересня 2021 року №2 депутати прийняли рішення присвоїти Свідруку Омеляну Сергійовичу звання «Почесний громадянин міста Гайворон» з нагоди відзначення Дня міста Гайворон. Омелян Сергійович – ветеран-залізничник, який упродовж років успішно очолює оборотне локомотивне депо в Гайвороні, береже та примножує історію залізниці Гайворонщини, зокрема власноруч ремонтує, береже і водить один із символів міста – раритетний вузькоколійний паротяг «ГР-280».

Задля  створення належних умов для здобуття якісної освіти та упорядкування мережі загальноосвітніх навчальних закладів, міська рада вирішила реорганізувати Червоненський заклад дошкільної освіти "Сонечко" шляхом приєднання до Червоненської філії Комунального закладу "Хащуватський ліцей". Червоненську філію КЗ "Хащуватський ліцей" Гайворонської міської ради визначено правонаступником всього майна, прав та обов’язків Червоненського закладу дошкільної освіти "Сонечко" Гайворонської міської ради. Також  рішенням затверджено Положення про Червоненську філію КЗ "Хащуватський ліцей" Гайворонської міської ради у новій редакції.

З метою піднесення ролі та авторитету педагога в суспільстві, заохочення педагогічних працівників до творчої, результативної праці депутати вирішили затвердити Положення про персональну премію Гайворонської міської ради "Кращий педагог громади", для педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Гайворонської міської територіальної громади. Визначенням лауреатів Премії визначатиме спеціально створена комісія за результатами роботи педагогів. Розмір премії становитиме один прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Також депутати затвердили Положення про премію міського голови "Кращий учень громади", для обдарованих дітей Гайворонської міської територіальної громади. Комісія визначатиме переможця серед дітей, які є переможцями Всеукраїнських, обласних учнівських олімпіад з навчальних предметів; Міжнародних, Всеукраїнських, конкурсів, турнірів, фестивалів; переможцями Всеукраїнського та обласного етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, мають високі досягнення в навчанні або мистецтві, беруть активну участь в суспільному житті закладу та громади. Розмір премії становить один прожитковий мінімум на місяць для дітей віком від 6 до 18 років відповідно до чинного законодавства.

З метою впорядкування структури та загальної чисельності виконавчого апарату Гайворонської міської ради та її виконавчих органів міська рада вирішила утворити відділ організаційної роботи для роботи з депутатським корпусом та зі зверненнями громадян Гайворонської міської ради. Відповідно цього затверджено структуру виконавчого апарату Гайворонської міської ради та її виконавчих органів у новій редакції.

Беручи до уваги протокол №1 від 14 квітня 2021 року публічного обговорення «Генерального плану м. Гайворона», протокол 32 від 16 квітня 2021 року, засідання архітектурно-містобудівної ради, беручи до уваги висновок депутатської комісії, депутати вирішили затвердити містобудівну документацію  та план зонування території м. Гайворон розроблений Державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування» міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю. М. Білоконя». Документ регулює містобудівну діяльність в місті,  визначає умови безпеки мешкання населення, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови, територій, що особливо охороняються, зон різної містобудівної цінності, розміщення місць прикладення праці, розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, впорядкування територій, збереження історико-культурної спадщини і антропогенних ландшафтів тощо.

Також депутати розглянули ряд інших та близько п’ятисот земельних питань і прийняли відповідні рішення. Ознайомитись із текстами питань та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.