ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ

  • 404

Фото без опису

В середу, 22 вересня, відбулось чергове, одинадцяте засідання виконкому міської ради.

Як зазвичай, вів засідання міський голова Роман Волуйко. Затвердивши порядок денний члени виконкому заслухали доповідь керівника КП «Гайворонський комунальник» за підсумки роботи підприємства у першому півріччі 2021 року. Беручи до уваги представлену керівником інформацію виконком визнав роботу комунального підприємства «Гайворонський комунальник» за 1 півріччя 2021 року задовільною. Також виконком рекомендував керівнику КП «Гайворонський комунальник» працювати над стабільним наданням послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, вивезення та захоронення ТПВ, скороченням обсягів понаднормативних втрат у водопровідних мережах. Окрім того рекомендовано:  проведення моніторингу споживання води та стоків по суб'єктах, які споживають найбільші обсяги послуг з централізованого водопостачання та водовідведення; вживати заходів з ліквідації джерел нераціональних енерговитрат і оптимального використання енергоресурсів; активізувати роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності порушників у сфері благоустрою та несанкціонованого використання систем водопостачання, водовідведення;  забезпечити належне утримання доріг та тротуарів в осінньо-зимовий періоди, підтримання належного санітарного стану території міста впродовж сезону, притягнення до відповідальності порушників Правил благоустрою міста; провести аналіз витрат електричної енергії за об’єктами споживання вуличного освітлення за січень - липень 2021 року та надати відповідні пропозиції на протязі 7 (семи) днів; надати пропозиції щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, проведеної у період з 06.08.2021 по 09.08.2021 року державними інспекторами з охорони навколишнього природнього середовища Придніпровського округу на протязі 7 (семи) днів;  надати пропозиції щодо оптимізації штатної структури КП «Гайворонський комунальник»; активізувати роботу щодо укладання договорів із громадянами та суб’єктами господарювання на вивіз твердих побутових відходів.

Відповідно до Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству”, Закону України “Про протидію торгівлі людьми” та іншим законодавчим документам виконавчий комітет прийняв рішення  утворити Координаційну раду з питань сім’ї, тендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми. Окрім того рішенням затверджено склад координаційної ради, яку очолила заступник міського голови Юлія Пошенко,  а також затверджено відповідне Положення.

Розглянувши клопотання дирекції комунального закладу "Гайворонський ліцей №2 виконком міської ради дав дозвіл на встановлення меморіальної дошки на фасаді комунального закладу "Гайворонський ліцей №2", вул. Небесної Сотні, 39, м. Гайворон, Кіровоградська область заслуженому вчителю України, Почесному громадянину міста Завальнюку Віктору Микитовичу.

На виконання рішення виконавчого комітету № 120 від 27 червня 2021 року «Про проведення конкурсу на право вивезення та захоронення твердих побутових відходів на території с. Хащувате Хащуватського старостинського округу Гайворонської міської ради» члени виконавчого комітету своїм рішенням затвердили протокол засідання конкурсного комітету від 20 вересня 2021 року з визначення виконавця послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів на території с. Хащувате, Хащуватського старостинського округу Гайворонської міської ради. Таким чином виконавцем послуг із збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів в Хащуватському старостинському округу Гайворонської міської ради строком на 12 місяців визначено комунальне підприємство Гайворонської міської ради «Хащуватське комунальне господарство».

З метою своєчасного і стабільного забезпечення населення, об’єктів соціально-культурного призначення та інших підприємств, установ та організацій на території Гайворонської міської громади, тепловою енергією в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, а також у зв’язку з прогнозованим зниженням середньодобової температури зовнішнього повітря до +8 С протягом трьох діб було прийнято рішення  розпочати опалювальний сезон 2021-2022 років на території Гайворонської міської територіальної громади з моменту пониження середньодобової температури зовнішнього повітря більше ніж +8 градусів протягом трьох діб, але не пізніше 15 жовтня 2021 року. Опалювальний сезон для населення, яке проживає в приватних і багатоквартирних житлових будинках та використовує електричну енергію або природний газ для опалення приміщень, отримує субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг розпочнеться з 15 жовтня. Окрім того виконком своїм рішенням затвердив перелік будинків, у яких відсутні газифікація природним газом та відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання багатоквартирних житлових будинків на території Гайворонської міської ради. Цей перелік дозволить гайворонцям, які там проживають користуватись відповідними пільгами для опалення своїх помешкань. Ознайомитись з переліком та текстами рішень виконкому можна в міській раді та на офіційній сторінці міської ради в мережі Інтернет.

Також виконком розглянув деякі інші питання і прийняв відповідні рішення