СУЧАСНИЙ РЕАНІМОБІЛЬ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ

  • 239

Фото без опису

За ініціативи міського голови та підтримки депутатського корпусу Гайворонської міської ради в лютому цього року міська рада внесла зміни в програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2021 рік. В рамках програми «Розвиток системи екстреної медичної допомоги» між Гайворонською міською радою та Кіровоградською ОДА було укладено угоду щодо передачі у 2021 році коштів субвенції з бюджету громади обласному бюджету Кіровоградської області у сумі 100 тис.грн. на обслуговування автомобіля екстреної швидкої допомоги. Вже вчора, 23 вересня, медики бригади Центру екстреної медичної допомоги отримали від Міністерства охорони здоров’я сучасний реанімобіль швидкої допомоги типу В, виготовлений компанією «Автоспецпром».

Звертаємо Вашу увагу на те, що даний реанімобіль виїжджатиме тільки на виклики до пацієнтів в критичному та екстреному стані.

Згідно з новими нормативами, “критичним” вважається виклик, якщо є загроза життю хворого (зупинка дихання, масивна кровотеча тощо). У цьому разі бригада екстреної медичної допомоги повинна доїхати до пацієнта протягом 10 хвилин.

“Екстреним” визначено виклик, коли несвоєчасне надання медичної допомоги може призвести до різкого погіршення стану пацієнта (наприклад, порушення свідомості, ознаки інфаркту чи інсульту). При такому стані час доїзду бригади ЕМД повинен становити до 20 хвилин.

Реанімобіль виготовлений на базі Citroen Jumper та оснащений дефібриляторами, кисневими апаратами, приладами для вимірювання глюкози в крові, електрокардіографами, оксиметрами та низкою іншої необхідної апаратури. Під час порятунку людини кожна хвилина – вирішальна,  від стану та обладнання автомобіля швидкої допомоги інколи залежить життя пацієнтів, тож для бригади екстреної служби таке поповнення є дуже необхідним, щоб мати змогу своєчасно та якісно надавати медичну допомогу.