МАТЕРІАЛЬНО - ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

  • 263

Фото без опису

Початкова школа є дуже важливим етапом у розвитку дитини. Саме тут закладається основна база формування навчальних навичок. Тому важливо оформити кабінети таким чином, щоб дітям було комфортно і цікаво. Необхідно правильно поєднати навчальні та ігрові елементи, щоб полегшити процес отримання нових знань і мотивувати дітей на продовження навчання. Все це можливо здійснити за допомогою сучасного обладнання і грамотного оснащення навчального класу.

Для підпорядкованих закладів загальної середньої освіти Гайворонської міської територіальної громади вже завезено комп'ютерне обладнання, набори дидактичних матеріалів для 1 класів НУШ – комплекти наборів карток з навчання грамоти, набори лічильного матеріалу, мікроскопи, глобуси, комплекти ігор, терези та навчальні годинники, ляльковий театр та інші різноманітні комплекти наочності.

Закупівлі відбувалися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів на умовах співфінансування. Зазначимо, що на закупівлю сучасного комп’ютерного обладнання для перших класів НУШ у 2021 році направлено 615,6 тис. грн., з яких 146,7 тис. грн – кошти державного бюджету та 468,9 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

На придбання дидактичних матеріалів використано 179,0 тис. грн з державного бюджету та 19,9 тис. грн. з місцевого бюджету, меблів – 200,4 тис. грн з державного бюджету та 247,6 тис. грн з місцевого бюджету.

На даний час надходять комплекти парт для маленьких “нушівців”, які найближчим часом будуть доставлені до закладів загальної середньої освіти громади.