ДЕПУТАТ ЮРІЙ КУЗБИТ ПРОІНСПЕКТУВАВ ОБ’ЄКТИ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА» НА ГАЙВОРОНЩИНІ

  • 1043

Фото без опису

Учора, 14 вересня, Гайворонщину з робочим візитом відвідав Народний депутат України від партії «Слуга народу» по 101 округу Юрій Кузбит. У супроводі міського голови Романа Волуйка та першого заступника міського голови Ігоря Ковердяги депутат проінспектував хід виконання робіт з ремонту дороги Т0207 «Джулинка-Гайворон-Благовіщенське». Ремонтні роботи виконуються за програмою Президента України «Велике будівництво» і саме Юрій Кузбит, реагуючи на численні звернення гайворонців та жителів сусідніх районів і громад, ініціював розробку проекту ремонту дороги та домігся старту робіт уже в 2021 році. Особисто відвідавши місце проведення робіт та поспілкувавшись з дорожниками Юрій Михайлович відзначив, що навіть виконання ремонту на 9 кілометрах дороги із запланованих 40 в рази збільшило пропускну здатність транспорту.

Також депутат з міським головою відвідали інший об’єкт, який будувався за програмою Президента «Велике будівництво», а саме – нове приймальне відділення Гайворонської ЦМЛ.

Юрій Кузбит поспілкувався з колективом та керівництвом лікарні, оглянув новозбудоване відділення та високо оцінив зрушення в медицині Гайворонської громади, зокрема і роль у цих досягненнях міського голови та міської ради.

У свою чергу Юрій Михайлович наголосив на важливості продовження початих робіт з оновлення лікарні. Саме тому депутат домігся виділення коштів з держбюджету на ремонт правого крила першого поверху закладу охорони здоров’я, де до цього часу розташовувалось приймальне відділення і куди в майбутньому буде переведено поліклінічне відділення.

Звичайно ж депутат не міг приїхати в лікарню без подарунків. Він передав медичному закладу близько двадцяти найменувань засобів захисту, серед яких захисні халати, маски, респіратори, дезінфектори, щитки, комбінезони, костюми та інші, такі необхідні в період зростання захворюваності на COVID-19 засоби захисту.

Відвідав депутат і психіатричне відділення лікарні, яке знаходиться у Хащуватому. Юрій Кузбит відзначив представників активного і свідомого бізнесу громади: Вадима Хоменка, Анатолія Опаленка, Ігоря Леська, Павла Казміровського та Віталія Пойду,  які допомогли з проведенням ремонту санвузлів у відділенні лікарні, виконавши його за усіма вимогами для людей з особливими потребами. Він особисто подякував підприємцям, фермерам, які разом з депутатом відвідали відділення і продовжують підтримувати соціальні об’єкти громади.

В ході візиту депутат разом з міським головою відвідали Гайворонську ДЮСШ та стадіон Прибужець, де поспілкувались з тренерами спортивних секцій ДЮСШ та їх вихованцями, в яких у цей час на стадіоні проходили тренування. В ході огляду стадіону та ДЮСШ Юрій Михайлович обговорив з міським головою Романом Волуйком можливість проведення масштабної реконструкції стадіону зі створенням тут сучасної спортивної арени. Не минув увагою депутат і понівечене пожежею приміщення колишнього клубу залізничників. Він пообіцяв вивчити питання можливості відродження споруди за спеціальними державними програмами відновлення об’єктів культурної та історичної спадщини.

Окрім того депутат в ході візиту зустрівся з представниками бізнесу, фермерами, депутатами міської ради. В ході спілкування Юрій Михайлович дослухався до озвучених проблем тих чи інших галузей, зокрема проблем в сільському господарстві і запропонував спільно взятись за їх вирішення, зокрема шляхом створення нових законодавчих ініціатив та пошуку можливостей застосування моделей і програм існуючого законодавства.

На цьому візит Юрія Михайловича до Гайворонської громади завершився, але уже за два тижні депутат обіцяв повернутись і особисто привітати гайворонців з Днем міста.