НОВІ ПРАВИЛА КАРАНТИНУ

  • 635

Фото без опису

В Україні оголосили нові правила карантину. Для вакцинованих він буде пом'якшений, для невакцинованих - навпаки. Про це йдеться у постанові уряду №1236, зміни до якої ухвалили пізно ввечері 13 вересня.

ЖОВТА ЗОНА

Раніше в жовтій зоні карантину були обмеження для низки бізнесів. Так, кінотеатри могли пускати лише половину відвідувачів. Фітнес-зали - одного клієнта на 10 квадратних метрів тощо. Тепер цих обмежень не буде, якщо мінімум 80% відвідувачів і персоналу вакциновані хоча б однією дозою. Також у жовтій зоні можуть працювати школи, де хоча б однією дозою щеплені 80% учителів.

ЧЕРВОНА ЗОНА

Раніше там закривали все - торгові центри, кафе, ринки, скасовували концерти. Працювали тільки продуктові магазини, аптеки, заправки тощо. Цих обмежень не буде, якщо всі присутні (відвідувачі, працівники) мають два щеплення. Тобто навіть у червоній зоні у ресторан чи кінотеатр мають пускати повністю вакцинованих відвідувачів. Школи теж не закриватимуть, якщо всі їхні працівники мають два щеплення. Для підтвердження вакцинації треба буде показати паперову довідку чи електронний ковід-сертифікат. Ці сертифікати зроблять двох видів: "жовтий" (про одне щеплення) та "зелений" (про два щеплення).

Зараз в Україні ще діє зелена зона. Тож обмеження запрацюють тільки з переходом у жовту.