УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ

  • 608

Фото без опису

Протягом вересня на території Гайворонської громади проводитиметься осіння пероральна вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Здійснюватиметься вона у межах виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2021 рік, погодженого рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 29 січня 2021 № 1. Поширення вакцини у приманках здійснюватиметься за допомогою авіаційного транспорту. Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Такі заходи забезпечать створення стійкого імунітету у диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в державі. Просимо при виявленні приманок не забирати їх та не переносити.

Довідково: сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами та завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні та бродячі тварини.