У МІСЬКВИКОНКОМІ: НОВІ ТАРИФИ НА КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

  • 878

Фото без опису

У вівторок, 31 серпня, відбулось десяте засідання виконавчого комітету міської ради у 2021 році. Відкрив і вів його міський голова Роман Волуйко.

ЗВІТ КП «Хащуватське комунальне господарство»

Заслухавши інформацію бухгалтера Хащуватського комунального господарства про фінансово-господарську діяльність за перше півріччя 2021 року члени виконкому вирішили взяти до уваги звіт керівника і визнати роботу підприємства задовільною, але такою, що потребує покращення та активізації. Також міськвиконком рекомендував керівництву підприємства: продовжити роботу щодо організації безперебійного забезпечення населення водою та вчасного та якісного ремонту водопровідної мережі; Систематизувати оплату зі споживачів за послуги водопостачання;  забезпечувати стабільне надання послуг з централізованого водопостачання; скорочувати обсяги понаднормативних втрат у водопровідних мережах;  проводити моніторинг споживання води та стоків по суб'єктах, які споживають найбільші обсяги послуг з централізованого водопостачання; активізувати роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності порушників у сфері благоустрою та несанкціонованого використання систем водопостачання; забезпечити належне утримання доріг та тротуарів в осінньо- зимовий періоди, підтримання належного санітарного стану території міста впродовж сезону, притягнення до відповідальності порушників Правил благоустрою міста;  надати виконкому міської ради пропозиції щодо придбання необхідної комунальної техніки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року №883 на протязі семи днів; провести аналіз витрат електричної енергії за об'єктами споживання вуличного освітлення за січень - липень 2021 року та надати відповідні пропозиції впродовж семи днів;  активізувати роботу щодо заключення договорів із громадянами та суб’єктами господарювання на вивіз твердих побутових відходів.

НОВІ ТАРИФИ НА ВОДОПОСТАЧАННЯ І ТА ВОДОВІДВЕДЕННЯ

З метою приведення тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво, забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення,  виконавчий комітет міської  ради вирішив встановити нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення, що надаються комунальним підприємством «Гайворонський комунальник» для усіх споживачів. Таким чином тариф на водопостачання зросте на 4,7% і складе 35 грн./м3. (Старий тариф – 33,48 грн. /м3). Новий тариф на водовідведення складе 36,5 грн./м3. Він зріс на 4,5%. (Старий тариф – 34,94 грн. /м3). Нові тарифи вступлять в дію з першого січня 2022 року.

СХВАЛЕНО ПРОЕКТ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА

Беручи до уваги інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестицій Гайворонської міської ради Івана Павленка, члени виконавчого комітету своїм рішенням схвалили Проект рішення «Програма розвитку малого та середнього підприємства в Гайворонській територіальній громаді Кіровоградської області на 2021-2024 роки». Головною метою Програми є створення сприятливого середовища, правових та організаційних умов для реалізації конституційного права громадян на підприємницьку діяльність та підвищення їх добробуту.

Окрім того виконком своїм рішенням затвердив перелік видів суспільно-корисних робіт для порушників, на яких накладено покарання та адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт.

Також виконавчий комітет розглянув ряд інших питань і прийняв відповідні рішення. З текстами рішень можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради.