МЕДИКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВАКЦИНУВАТИСЯ

  • 705

Фото без опису

Зазвичай саме восени наступає період застуд, грипу та загострюється ситуація з коронавірусом в багатьох країнах світу. Вже офіційно виявлено випадки "Дельта" - нового і більш заразного штаму Covid-19, який спричинив масові спалахи у країнах Європи. На території Кіровоградській області вже було офіційно виявлено 39 хворих на Covid-19 зі штамом «Дельта». ВООЗ оголосила про початок третьої хвилі Covid-19. Небезпека цього штаму коронавірусу полягає у тому, що він є більш заразним і майже у два рази частіше, ніж інші варіанти Covid-19, призводить до госпіталізацій. В дельта-штаму залишаються класичні симптоми - кашель, висока температура і задишка - однак до них додаються нові прояви хвороби. У багатьох пацієнтів є такі симптоми, як закладеність носа, нежить, чхання та біль у горлі. У деяких випадках також може вражати кишківник. Це може спричинити симптоми, які нагадують харчове отруєння.

Головним завданням наразі є відтермінувати прихід третьої хвилі і максимально вакцинувати людей з групи ризику. Перед "Дельтою", як і перед іншими штамами ковіду, найбільш вразливими будуть люди старшого віку з супутніми хворобами.

Знаючи про циркуляцію штаму “Дельта” на території Кіровоградської області, ще раз закликаємо наших жителів вакцинуватися. У нас ще є проміжок часу до чергової хвилі коронавірусу, де буде домінувати саме цей штам.

 

В пунктах щеплення громади доступні такі вакцини:

Pfizer – 216 доз;

CoronaVac – 1590 доз;

AstraZeneca – 290 доз.