СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 651

Фото без опису

Цими днями відбулось засідання п’ятнадцятої сесії міської ради восьмого кликання. Традиційно вів сесію  міський голова Роман Волуйко.

На самому початку засідання Роман Тарасович з нагоди 30-ї річниці Незалежності України вручив грамоту  обласної ради т.в.о. головного лікаря КНП «Центральна міська лікарня» Аллі Пісовій, подяку благодійної організації "БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ" та Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону депутату міської ради Анатолію Опаленку. Також депутат нагороджений грамотою міської ради. Окрім того грамоти міської ради вручено депутату Валентину Пустовойту та керівнику АТ «Гайворонський спецкар’єр» Олегу Зубарєву.

Квіти і слова вітання були адресовані депутату Сергію Усенку, який цього дня відзначав День народження.

Затвердивши порядок денний зі змінами депутати розглянули питання Про внесення змін до рішення сесії Гайворонської міської ради від 18 лютого 2021 року № 288 «Про затвердження міської Програми соціального захисту учасників АТО/ООС воїнів-інтернаціоналістів, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та інших категорій населення на 2021-2023 роки». Заслухавши відповідну інформацію від голови постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку Віталія Пойди депутати внесли відповідні зміни. Зокрема збільшено заплановане фінансування витрат програми у 2021, 2022, 2023 роках.

Своїм рішенням депутати також затвердили Положення про порядок надання освітніх та інших платних послуг, що надаються комунальним закладом "Гайворонський Центр дитячої та юнацької творчості" Гайворонської міської ради. Затверджено і Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в комунальному закладі "Гайворонська школа мистецтв" Гайворонської міської ради. Документ регламентує порядок і умови надання пільг громадянам у сплаті за навчання дітей у школі мистецтв.

З метою раціонального використання бюджетних коштів та необхідністю запровадження платних послуг, які можуть надаватись комунальним некомерційним підприємством "Центральна міська лікарня" Гайворонської міської ради депутати міської ради  своїми рішеннями затвердили Положення про порядок надання платних послуг, які надаються комунальним некомерційним підприємством "Центральна міська лікарня", а також Прейскурант на послуги лікарні.

Також своїми рішенями депутати внесли корективи в структуру КНП «Центральна міська лікарня» та дещо змінили ліжковий фонд лікарні, привівши його у відповідність до існуючих вимог і потреб.

Відповідне Положення і тарифи на платні послуги було прийнято депутатами і для комунальних закладів міської ради "Центр культури і дозвілля" , "Гайворонська міська публічна бібліотека" та "Гайворонський краєзнавчий музей".

Керуючись метою встановлення єдиних вимог до порядку списання майна, що є комунальною власністю міська рада вирішила затвердити  відповідне Положення про порядок списання, безоплатної передачі майна, яке належить до комунальної власності Гайворонської міської ради та її структурних підрозділів. Водночас згідно цього рішення втрачає чинність рішення Гайворонської міської ради від 19 квітня 2018 року № 1002 "Про затвердження Положення про порядок списання майна комунальної власності територіальної громади міста Гайворон та надання дозволу на списання основних засобів".

 Заслухавши інформацію начальника відділу фінансів міської ради Наталії Асауляк депутати  обговорили і затвердили питання «Про прогноз  бюджету Гайворонської міської територіальної громади  на  2022-2024 роки, внесли зміни до рішення міської ради від 17 грудня 2020 року №26  "Про бюджет Гайворонської міської територіальної громади на 2021 рік", а також погодили звіт про виконання  місцевого бюджету Гайворонської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року.

Окрім того депутати розглянули й інші питання, зокрема більше чотирьох сотень земельних і прийняли відповідні рішення.

Ознайомитись з повними текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.