ГРАБОВИЙ ВАЛЕРІЙ МИХАЙЛОВИЧ

  • 684

Фото без опису

        Грабовий  Валерій Миколайович  народився 15 серпня 1969 р. на Дніпропетровщині. До Гайворонського району сім'я переїхала, коли хлопчи­кові виповнилося 11 років. Навчався у Бандурівській  загальноосвітній школі. Навчання йому давалося дуже легко. Користувався повагою серед учителів і авторитетом серед однолітків.

        У 1991 року закінчив командний факультет Алма-Атинського вищого прикордонного училища КДБ СРСР ім. Дзержинського (Казахська РСР). Потім була служба у прикордонних військах у Туркменістані. 1997 року закінчив юридичний факультет Університету «Туран», Алмати, правознавство.

        Після переїзду на Україну працював юристом, був депутатом Павлоградської районної ради. В 1998–1999 роках працював у ВАТ «Павлоградський молочний комбінат», юрисконсультом, з 1999 року — приватний підприємець. В часі війни — заступник командира батареї по роботі з особовим складом, 25-а повітряно-десантна бригада.

        В ніч з 13 на 14 червня 2014 року при заході на посадку в аеропорту Луганська терористами із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета було уражено військово-транспортний літак Повітряних сил ЗСУ ІЛ-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. Усі 49 осіб, а це 9 членів екіпажу з Мелітопольської авіаційної транспортної бригади і 40 десантників 25-ої окремої Дніпропетровської повітряно-десантної  бригади загинули. Серед військових був і наш земляк - Валерій Грабовий.

         Указом Президента України за мужність і героїзм, вірність військовій присязі та незламність духу Грабового Валерія Михайловича нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Інші статті

Всі статті