ГАЙДА ЯРОСЛАВ МИХАЙЛОВИЧ

  • 468

Фото без опису

        Ярослав Гайда народився 25 травня 1985 року в селі Таужне.

        Закінчивши педагогічний університет працював учителем фізвиховання у селі Тополі, а в загальноосвітній школі І-ІІІ ст. с. Таужне викладав предмет «Захисник Вітчизни». Саме ці слова стали для нього життєвим орієнтиром.

        В ім’я світлого майбутнього Батьківщини він був на київському Майдані під час революції Гідності, а в травні 2014 року добровольцем пішов на захист цілісності України. Служив у 34-му Кіровоградському батальйоні територіальної оборони. Пройшов не одну гарячу точку Донбасу. Був серйозно поранений. Лікувався у шпиталях Харкова і Одеси. Переніс дві операції. Проходив курс реабілітації у дома. Збирався продовжити військову службу.

        Під час перебування вдома брав участь у волонтерській роботі. За його ініціативою в приміщенні виконкому сільської ради було відкрито пункт прийому благодійної допомоги воїнам, які беруть участь в антитерористичної операції. А коли волонтери пакували зібрані речі для відправки на схід, Ярослав приніс свого бронежилета. «Поки я на лікарняному, він лежить без діла, а там може комусь зберегти життя. Мені ж потім дадуть іншого», - говорив він. Але повернутися в зону проведення АТО йому не судилось. Жорстока смерть 19 грудня 2014 р. залишила батьків без сина, дружину без чоловіка, а сина без батька.

Інші статті

Всі статті