БЛАГОУСТРІЙ ГРОМАДИ - СПІЛЬНА СПРАВА УСІХ ЖИТЕЛІВ

  • 481

 

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту

Порушеннями правил благоустрою вважаються:

неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття або сплати за надані послуги, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття, тощо.

 

На порушників правил благоустрою виписується припис на усунення порушення, а у разі його невиконання складається протокол, який передається на розгляд адміністративної комісії для призначення штрафу. На сьогодні, статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до восьмидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.). Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності, як попередження.

Повідомляємо Вас шановні громадяни, керівників підприємств, установ та організацій міста по новому поглянути на питання благоустрою тих територій, за які Ви несете відповідальність і дотримуватись Правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях на території міста Гайворон.

Якщо Ви стали свідками того, що хтось із містян порушує ці правила, просимо Вас звертатися в Гайворонську міську раду за телефоном +380 97 230 72 53