І знову навчаються бібліотекарі

  • 719

Фото без опису


Бібліотечні працівники – це та категорія фахівців, для яких гасло «Вік живи - вік учись» є , було і буде дуже актуальним. Адже вони завжди мають бути на хвилі часу, відповідати вимогам та запитам суспільства і тим змінам, що відбуваються в державі загалом та в своєму регіоні зокрема.

На черговий семінар-практикум «Бібліотека і молодь: нові часи, нові вимоги» зібралися бібліотекарі Гайворонської громади. Захід відкрила начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Гайворонської міської ради Соболенко А.А. Вона окреслила коло проблем бібліотечних закладів, розповіла яку роль відіграє бібліотека в житті молоді та в сучасному інформаційному молодіжному просторі, зупинилася на питаннях співпраці бібліотек, влади та громади.  

     Присутні мали можливість прослухати: консультацію «Бібліотека – центр формування молодої особистості», поради фахівця «Забезпечення інформаційних потреб молоді», методичні рекомендації «Форми і методи роботи публічних бібліотек з юнацтвом та молоддю», повідомлення «Роль бібліотеки і книги в інтелектуальному та духовному  становленні молодої особистості», огляд-рекомендації «Успішні бібліотечні програми для молоді», практичні поради «Організація бібліотечної роботи в онлайн-середовищі».

    Популяризація здорового способу життя - пріоритетний напрямок роботи кожної бібліотеки. Як захистити себе від коронавірусної інфекції, які заходи проводити в бібліотеках і яку інформацію використовувати радили колегам працівники КЗ «Гайворонська міська публічна бібліотека». На закінчення всі разом переглянули  відеоролик «Час обирати здоров’я».

    Під час професійної дискусії «Молодь, читання, бібліотеки, майбутнє: відверта розмова про те, чого очікувати і куди рухатися» дійшли висновку, що потрібно модернізувати бібліотечні заклади, зробити їх цікавими, корисними та потрібними для громади, доповнити спектр послуг, які надають книгозбірні. Проте бібліотечних зусиль для цього мало. Тож запрошуємо до співпраці усіх, хто переймається проблемами громади, намагається зробити все для того, щоб люди жили дружньо, весело і цікаво.