ПОДАТОК НА НЕРУХОМЕ МАЙНО ДЛЯ ФІЗИЧНИХ ОСІБ  НЕОБХІДНО СПЛАТИТИ ДО 30 СЕРПНЯ 2021 РОКУ!

  • 560

Відповідно до Податкового кодексу України фізичні особи зобов’язані сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Податкові повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити, зокрема органів місцевого самоврядування за місцем перебування кожного з об’єктів нерухомості, надсилаються платнику податку органом, що здійснює контроль, до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Якщо таке повідомлення-рішення було отримано вчасно, але податок не було сплачено у визначений строк, то настає відповідальність, за несвоєчасну його сплату у вигляді штрафу в таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці понад 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Проте, якщо орган, що здійснює контроль, не надіслав (не вручив) податкове повідомлення-рішення до 1 липня, фізичні особи звільняються від відповідальності, передбаченої цим Кодексом за несвоєчасну сплату податкового зобов’язання.

Зверніть увагу, що особи звільняються від відповідальності за несвоєчасну сплату податків ЛИШЕ в цьому випадку, а не від обов’язку сплатити податок взагалі.

                       

Відділ економічного розвитку та інвестицій Гайворонської міської ради