ТРИВАЄ XVI УКРАЇНСЬКИЙ МУНІЦИПАЛЬНИЙ ФОРУМ

  • 1084

Фото без опису

27-29 липня В Одесі проходить XVІ Український муніципальний форум, в якому бере участь міський голова Роман Волуйко. Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для дискусій та вироблення спільної позиції органів державної влади і Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, подальшої децентралізації влади, посилення відкритого врядування та підтримки економічного розвитку громад.

В рамках Форуму відбудуться три тематичні дні:

Перший день 27 липня, присвячений Дню місцевої демократії та відкритого врядування. Учасниками  обговорені інструменти, що забезпечують участь громадян у місцевому управлінні, питання захисту прав людини на місцевому рівні, збільшення представництва жінок у політиці.

Другий день форуму – 28 липня – День енергоефективності, який відбудеться під гаслом «Від енергоефективності до Європейського зеленого курсу».

Третій день – 29 липня – День Діалогу голів громад з представниками уряду та парламентарями. Підсумком форуму стане Звернення до центральної влади, де будуть викладені пропозиції щодо розв’язання проблем територіальних громад та усунення перешкод для подальшого реформування місцевого самоврядування в Україні.