У МІСЬКВИКОНКОМІ:  ОБМЕЖЕННЯ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ У НІЧНИЙ ЧАС ТА ПІДГОТОВКА ДО 30-РІЧЧЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

  • 530

 

 У вівторок, 27 липня відбулось восьме чергове засідання виконкому міської ради. Відкрив і вів його перший заступник міського голови Ігор Ковердяга.

Розпочали члени виконкому роботу з розгляду питання Про утворення протиракової експертної комісії та затвердження Положення. Заслухавши інформацію т.в.о. головного лікаря КНП «Центральна міська лікарня» Гайворонської міської ради Аллу Пісову члени виконавчого комітету своїм рішенням затвердили відповідну комісію. Її склад, Положення та план заходів.

На виконання законодавства України у житлово-комунальній сфері та розглянувши лист КП «Хащуватське комунальне господарство» виконком своїм рішенням затвердив тариф на вивезення ТПВ для КП «Хащуватське комунальне господарство» для населення – 20,0 грн; за 1м3 – 104,93 грн.

Заслухавши інформацію юриста відділу освіти, молоді та спорту міської ради Малюти Наталі, виконком вирішив внести зміни до рішень про затвердження фактичного розміру середньої вартості харчування в дитсадках сіл старостинських округів громади та дитсадках міста на  2021 рік. Таким чином з 1 вересня 2021 року звільнятимуться від плати за харчування дітей батьки, які мають статус ветеранів війни.

З метою попередження злочинності, як з боку дітей, так і проти них та з метою контролю батьків за місцем перебування дітей виконавчий комітет вирішив обмежити перебування неповнолітніх дітей у вечірній та нічний час на вулицях, в закладах дозвілля, громадського харчування та інших громадських місцях на території Гайворонської міської територіальної громади з 22:00 по 06:00 год ранку без супроводу одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Відповідне рішення буде надіслано керівникам, власникам, орендарям об’єктів торгівлі (магазинів, кафе, барів, літніх майданчиків) для ознайомленні вжиття відповідних заходів щодо недопущення перебування в них дітей до 16 років з 22:00 до 06:00 год. Про дане рішення буде також попереджена поліція, яка вживатиме відповідних заходів.

Запобігаючи надзвичайним ситуаціям на хлібних масивах, у місцях переробки та зберігання врожаю, зберігання грубих кормів виконком затвердив заходи щодо зберігання врожаю від пожеж у 2021 році.

Задля забезпечення врегулювання правових, організаційних, соціальних та економічних відносин у сфері охорони культурної спадщини, її збереження та використання об’єктів культурної спадщини у суспільному житті, захисту традиційного характеру середовища в інтересах нинішнього та майбутнього поколінь члени виконкому затвердили перелік пам’яток (об’єктів) археології, архітектури та містобудування, історії та монументального мистецтва державного та місцевого значення на території Гайворонської міської територіальної громади.

Готуючись до відзначення в громаді Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України виконком своїм рішення утворив оргкомітет з підготовки та відзначення ювілею Незалежності та Дня Державного Прапора. Також цим рішенням затверджено склад оргкомітету і план заходів з відзначення Дня Незалежності.

Насамкінець засідання виконком заслухав інформацію керуючої справами виконавчого комітету  Заряни Хмари і затвердив Звіт про роботу виконавчого комітету Гайворонської міської ради за перше півріччя 2021 року та Аналіз роботи зі зверненнями громадян у Гайворонській міській раді за перше півріччя 2021 року.

Також виконавчий комітет розглянув деякі інші питання і прийняв відповідні рішення. З повними текстами рішень можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради.