Служба у справах дітей повідомляє

  • 440


Служба у справах дітей Гайворонської міської ради звертається до громадян територіальної громади з проханням повідомляти про неналежне виконання батьками їх обов’язків, задля забезпечення найкращих інтересів та безпеки дітей.Спеціалістами служби проводиться активна робота з сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах та не в змозі подолати їх самостійно. 

Складні життєві обставини, в яких перебуває дитина, — це  коли її батьки або інші законні представники, ухиляються від виконання обов’язків з виховання дитини, а саме:

коли без поважних причин не піклуються, не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду дитини, що негативно впливає або може вплинути на її фізичний розвиток, не створюють умов для отримання нею освіти;

коли дитина систематично залишає місце проживання;

вчинення насильства над дитиною, жорстоке поводження з нею або існує загроза вчинення; залучення до найгірших форм дитячої праці (у цих випадках, просимо Вас невідкладно повідомити  службу у справах дітей або органи Національної поліції).

Служба у справах дітей в липні місяці 2021року провела 31 рейд. Обстежили умови проживання 36 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, що виховуються  в 19 сім’ях та склали відповідні акти. Здійснили оцінку рівня безпеки дітей. Із загальної кількості дітей, умови проживання  та виховання яких обстежено більшість вже перебувають на обліку СЖО служби у справах дітей і 3 дитини нововиявлених. З батьками постійно проводиться профілактична робота.