СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗМІНИ В СТАТУТАХ КОМУНАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ГРОМАДИ ТА ПОСТІЙНИХ КОМІСІЯХ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 604

Учора, 20 липня, відбулось пленарне засідання 14 чергової  сесії  міської  ради восьмого скликання. Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко. На самому початку засідання міський голова вручив подяки депутатам міської ради, які долучились до організації і проведення «Казавчин-фесту», але не були присутніми на офіційній частині фестивалю. Зокрема відзначено депутатів Сергія Усенка, Анатолія Опаленка, Віталія Пойду.

Далі депутати взялись за питання порядку денного. Зокрема було розглянуто питання внесення змін до рішення Гайворонської міської ради від 18 лютого 2021 року № 298  "Про утворення відділу надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Гайворонської  міської ради". Окрім внесених змін також було затверджено Регламент відділу надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Гайворонської міської ради.

Далі депутати своїм голосуванням внесли зміни до статутів усіх без виключення закладів дошкільної освіти, ліцеїв, дитячо-юнацької спортивної школи, міжшкільного навчально-виробничого  комбінату, Центру дитячої та юнацької творчості, статутів медичних закладів громади, зокрема КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги», КЗ «Гайворонська міська стоматологічна поліклініка», КНП «Центральна міська лікарня»  та Положення про проведення конкурсу на заміщення посади керівника установи охорони здоров’я Гайворонської міської ради. Змінами передбачено приведення статутів та інших документів у відповідність до ЗУ «Про місцеве самоврядування», а саме ч. 10 ст. 42, де зазначено, що міський голова  призначає на посади та звільняє з посад керівників відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради, підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, а не засновники установ, підприємств, організацій, як це було раніше.

Заслухавши інформацію начальника юридичного відділу міської ради Юлії Першегуби, міська рада вирішила змінити місцезнаходження (юридичну та фактичну адресу) Гайворонської міської ради з адреси: 26300, вул. Василя Стуса 30, м. Гайворон Кіровоградської області на адресу: 26300, пл. Героїв Майдану 5, м. Гайворон Кіровоградської області. Також рішенням уповноважено секретаря Гайворонської міської ради – Сікорського Володимира, подати необхідні документи до державного реєстратора для внесення змін до відомостей про юридичну особу в порядку, встановленому чинним законодавством. Виходячи з цього рішення також було змінено юридичні адреси та внесено зміни до Положення про службу у справах дітей Гайворонської міської ради  та до Положення про фінансове управління Гайворонської міської ради.

Керуючись ЗУ «Про місцеве самоврядування» та враховуючи рекомендації постійних комісій міської ради депутати внесли зміни до персонального складу постійних комісій міської ради та затвердили відповідне положення в новій редакції.

З метою встановлення єдиного механізму призначення на посади та звільнення з посад керівників підприємств, організацій, установ та закладів, що належать до комунальної власності Гайворонської міської територіальної громади в особі Гайворонської міської ради, створення умов для відбору кваліфікованих претендентів на заміщення відповідних посад, впорядкування питань застосування контрактної форми трудового договору з керівниками підприємств, установ та закладів, депутатами було прийнято рішення затвердити Положення про порядок призначення на посади та звільнення з посад керівників комунальних підприємств, установ та закладів, Положення про проведення конкурсу на зайняття посад керівників комунальних підприємств, установ, закладів та форми контракту з керівником комунального підприємства, установи, закладу. Також цим рішенням було затверджено типові форми контрактів з керівниками комунальних підприємств та комунальних установ. Міського голову уповноважено на призначення (за результатами конкурсного відбору) та звільнення керівників комунальних підприємств, установ та закладів шляхом видання відповідного розпорядження та укладення/розірвання з керівниками комунальних підприємств, установ та закладів контрактів. Рішенням встановлено, що процедура конкурсного відбору на заміщення вакантних посад керівників підприємств, установ та закладів Гайворонської міської ради, передбачена даним рішенням, застосовується після закінчення терміну дії чинних контрактів.

Окрім того депутати розглянули та прийняли відповідні рішення щодо двох сотень земельних питань. Детально ознайомитись з текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.