ПРОВЕДЕНО ВІДПРАЦЮВАННЯ РЕАГУВАННЯ ТА ЛІКВІДАЦІЇ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ НА ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ

  • 254

Фото без опису

Як уже повідомлялось, з 13 по 16 липня на території  громади працює комісія Головного управління ДСНС України в області щодо встановлення стану організації та виконання органом самоврядування, підприємствами та установами вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки.

В рамках цих заходів сьогодні на території  Гайворонської міської територіальної громади відбулось відпрацювання злагоджених дій щодо реагування і ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, які можуть виникати. Зокрема було удосконалено навики  з реагування і ліквідації умовної дорожньо-транспортної пригоди за участі двох транспортних засобів з умовними потерпілими та пошкодженням електроопори. До участі у даному відпрацюванні були залучені рятувальники, поліція, бригада лікарів екстреної медичної допомоги, аварійна бригада району електромереж.

Була опрацьована ситуація з ліквідації загоряння в автомобілях, вивільнення із заблокованого авто потерпілих, поранених і загиблих, надання першої медичної допомоги і госпіталізація  потерпілих, відключення електромереж пошкодженої електроопори, перекриття дороги поліцією та здійснення відповідних слідчих дій, проведення інших дій у зоні відповідальності та щодо поставлених завдань.

Відпрацювання проводилось під наглядом представника ГУ ДСНС в області Максима Тимофієнка, секретаря міської ради Володимира Сікорського та відповідального за напрямок спеціаліста міської ради Катерини Ініної.