ГАЙВОРОН ДОЛУЧИВСЯ ДО ПРОЕКТУ «МАМИНА ВЕСНА»

  • 392

Фото без опису

«Мамина весна» - об’єднані. Саме під такою назвою в Гайвороні 9-10 липня відбувся 113-й соціально-мистецький захід, ініційований громадською організацією «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» під керівництвом Олександра Іськова. Проводиться він з метою вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, патріотичного виховання молоді на прикладі захисників, які віддали життя за Україну та шанобливого ставлення до матерів воїнів.

За підтримки міського голови Романа Волуйка, т.в.о. військового комісара Романа Бобка та за участю голови ГО «Воїни світла Прибужжя» Романа Друзя, підприємців та депутатів, керівництва Укрзалізниці вдалось провести ряд заходів по вшануванню загиблих у війні на сході України військовослужбовців та приділити увагу матерям, вдовам, родинам героїв-захисників.

Фото без описуЗокрема, в п’ятницю 9 липня, у Сквері Перемоги міста Гайворона відбувся мітинг за участі гайворонців, керівництва та колективу міської ради, військовослужбовців, батьків загиблих героїв-гайворонців та матерів героїв м.Знам’янка Кіровоградської області, м.Сміла Черкаської області, м.Бершаді Вінницької області. Світлу пам’ять про героїв-захисників було вшановано хвилиною мовчання. Настоятель храму Преображення Господнього Православної Церкви України отець Іван провів заупокійну літію за душами загиблих героїв.

До пам’ятних знаків героям-захисникам було покладено квіти в знак шани за самопожертву в ім’я миру на нашій землі.

Того ж дня, ввечері, на міському пляжі члени ГО «Культурно-спортивне об'єднання інвалідів" провели акцію з вшанування загиблих учасників АТО «Запали свічку». Цьому передувала нетривала художня програма за участі дітей, які виконали кілька патріотичних хореографічних композицій. Вірші та пісні, присвячені героям-захисникам, матерям, виконувала гостя зі Львова Галина Міколяш.Фото без опису

 

Фото без описуНасамкінець заходу дівчатка-учасниці хореографічного колективу пустили на воду вінки з запаленими свічами в знак пам’яті про полеглих героїв.

В суботу, 10 липня, заходи в рамках проекту «Мамина весна» продовжились на пероні залізничного вокзалу. Тут за участі керівника проекту Олександра Іськова, гостей з Бершаді, зокрема ветерана АТО Олега Клітинського, керівництва міської ради, залізничників, небайдужих гайворонців було презентовано брендовий напис «Мамина весна» на вузькоколійному тепловозі «ТУ-2».Фото без опису

Завершенням соціально-мистецького заходу став фестиваль естрадної пісні для матерів загиблих воїнів, який відбувся в міському Центрі культури і дозвілля. Учасники фестивалю, серед яких знайомі гайворонцям наші земляки - виконавці Вікторія Вакуленко, Алла Соболенко, Катерина Цвілюк, гості фестивалю Галина Міколяш зі Львова, танцювальний колектив з с. Мошорине Кіровоградської області під керівництвом Анжели Кіслінської, Олег Клітинський, чоловічий народний колектив з Яланецького Будинку культури "Обрій" виконали ряд національно-патріотичних композицій.

Фото без описуУсі учасники фестивалю отримали з рук його організатора Олександра Іськова дипломи про участь у фестивалі та подарунки. Зворушливим моментом стало вручення подарунків та квітів мамам та родинам загиблих воїнів.

Насамкінець заходу перший заступник міського голови Ігор Ковердяга та заступник Юлія Пошенко подякували пану Олександру за реалізацію соціально-мистецького проекту «Мамина весна» у Гайворонській громаді, проведених за останні два дні, та вручили йому пам’ятний подарунок, побажали всім здоров’я та добра, віри в перемогу та миру на рідній землі. Олександр Володимирович, у свою чергу, також подякував Гайворонській міській територіальній громаді за підтримку, гостинність та щирість, висловив слова вдячності батькам загиблих героїв Гайворонщини, Черкащини, Вінничини за участь у заходах, а також всім, хто був залучений у підготовці проекту. Кожен із нас сьогодні прагне миру, незалежності та цілісності України, які завойовують для нас учасники антитерористичної операції. І наш обов'язок - пам'ятати про тих, кого немає поряд з нами, підтримувати родини загиблих, допомагати воїнам, які і зараз охороняють наше мирне життя, адже пам'ять об'єднує у боротьбі за перемогу та мир.