ПІДСУМКИ СВЯТКУВАННЯ ІВАНА КУПАЛА В ГРОМАДІ

  • 571

Фото без опису

На території Гайворонської громади з 5 по 7 липня відбулося святкування Івана Купала.

 У Гайвороні, на міському пляжі, відбулося купальське дійство. Творчі працівники  Гайворонської філії комунального закладу «Центр культури і дозвілля» перевтілилися в Лісового царя, Василя, Корча, Відьмасю, Болотянку, Повітрулю, Водяного та в театралізаціі довели магічну силу кохання в  купальську ніч. За стародавнім обрядом дівчата водили хоровод, прикрашали купальське дерево, ворожили на віночках, а потім  запалювали купальське багаття. Аматорські колективи та солісти підготували святкову концертну програму.  Урізноманітнили та прикрасили своїм виступом гості - гурт української пісні «Щедрик» та солісти Побузького міського Будинку культури «Металург» Голованівського району, керівник Світлана Торпан.

Жителі  Червоненського старостинського округу теж мали змогу долучитись до святкування Івана Купала. Зокрема, в с. Вікнина відбулись обрядове дійство та святкова концертна програма за участі творчих колективів та солістів філії комунального закладу «Центр культури та дозвілля», а також аматорського вокального дуету «Квітки».  В селі Червоне пройшла концертна програма за участі  фольклорного колективу «Кумоньки», вокального гуртка «Солісти, дуети», драматичного гуртка «Прем’єра», хореографічного колективу «Драйв». Берестягівською філією проведено святковий концерт з театралізованим дійством , конкурсами та дискотекою.

У Солгутівському старостинському окрузі: с. Солгутове(5 липня) та с. Соломія(7 липня) організовано театралізовані дійства, концертні та розважально-ігрові програми, а по закінченню свята – танці.

У Мощенському старостинському окрузі філією комунального закладу «Центр культури та дозвілля» проведено святкову концертну та конкурсно-розважальну програми та запалено купальське багаття. В селі Долинівка відбулося народне гуляння за участю фольклорного колективу «Вербиченкька», хореографічного колективу «Сонечко», дуету «Рута» та вокального тріо «Барвінок», запалено купальське вогнище.

В Хащуватському старостинському окрузі відбулось святкування на березі річки Південний Буг в селі Бугове. В святковій концертній програмі взяли участь солісти: Ірина Усатюк, Інна Довгошея, Інна Вдовиченко; хореографічний колектив «Денс тайм», вокальний ансамбль «Господині», «Світанки над Бугом». Цікавими інсценізаціями порадували публіку  Водяний, мавки та русалочки. Для дітей проведено конкурсно-розважальну програму.  

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису