В ГАЙВОРОНІ З’ЯВИВСЯ ПЕРШИЙ В ОБЛАСТІ ЗОВНІШНІЙ ПОЖЕЖНИЙ ГІДРАНТ

  • 289

Фото без опису

 

Для приборкання пожежі недостатньо однієї тільки мужності вогнеборців. В них мають ще бути і засоби гасіння. Вода – найбільш поширений засіб гасіння пожеж. Для підключення пожежного обладнання до пожежних водопроводів міста використовують пожежні гідранти. Вони також слугують для економії дорогоцінного часу під час гасіння пожежі, адже пожежні автоцистерни можуть заправляти воду з них. Чим більше пожежних гідрантів по місту – тим ефективніше і швидше рятувальники можуть боротись із пожежами. В Гайвороні пожежні гідранти також є і знаходяться в спеціальних колодязях. І це доволі незручно для рятувальників,адже, щоб підключитись до них – потрібно відкривати важкий люк і діставатись крану у вузькому колодязі. Тому міська влада спільно з рятувальниками розробила план установки по місту зовнішніх пожежних гідрантів. За кошти бюджету міста було придбано 6 таких гідрантів для установки по місту.

Цими днями в Гайвороні поблизу молокозаводу було встановлено перший зовнішній пожежний гідрант, який допоможе рятувальникам ефективніше боротись з пожежами.

Як повідомляють самі рятувальники – перший зовнішній гідрант в Гайвороні є і першим в області. Найближчим часом планується встановити по місту ще 5 таких гідрантів.