СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗАТВЕРДЖЕНО ПОДАТКИ І ЗБОРИ НА НАСТУПНИЙ РІК ТА ОНОВЛЕНІ ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ

  • 458

Фото без описуУчора, 29 червня, відбулось засідання тринадцятої сесії міської ради восьмого скликання. Вів засідання міський голова Роман Волуйко.

Затвердивши порядок денний депутати взялись за розгляд проєкту  рішення  Про внесення змін до рішення Гайворонської міської ради від 22 січня 2021 року № 185 "Про надання згоди на прийняття в комунальну власність Гайворонської міської ради об’єктів, згідно рішення Гайворонської районної ради № 388 від 23 жовтня 2020 року "Про вихід Гайворонської районної ради із складу засновників та надання згоди на безоплатну передачу цілісних майнових комплексів закладів освіти, охорони здоров’я, культури, комунальних установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Гайворонського району у комунальну власність Гайворонської міської ради та Заваллівської селищної ради". Рішенням передбачено внести зміни до додатку 1 включивши до пункту 5 перелік об’єктів комунальної власності, а саме підсобних приміщень поліклінічного відділення Центральної міської лікарні.

Фото без описуЗаслухавши інформацію голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку  Віталія Пойди, депутати переглянули існуючі ставки податків і зборів на території громади і вирішили оновити на території Гайворонської міської ради  з 1 січня 2022 року такі податки і збори: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;  транспортний податок; земельний податок; туристичний збір; збір за місця для паркування транспортних засобів; єдиний податок. Також цим рішенням депутати затвердили: елементи оподаткування  та ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; перелік пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих відповідно до пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; елементи оподаткування  та ставки земельного податку; перелік пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих  відповідно до статей 281-282 Податкового кодексу України із сплати земельного податку; елементи оподаткування  та ставки єдиного податку для першої та другої груп платників єдиного податку; елементи оподаткування  та ставки збору за місця для паркування транспортних засобів; елементи оподаткування та ставки туристичного збору; елементи оподаткування та ставки транспортного податку. Детально ознайомитись зі ставками податків і зборів можна на офіційному сайті міської ради.

Фото без описуЗ метою створення єдиного організаційно-економічного механізму справляння плати за оренду нерухомого майна, врегулювання господарських відносин щодо використання об’єктів комунальної власності Гайворонської міської територіальної громади, вдосконалення організації договірно-майнових відносин депутати вирішили затвердити Методику розрахунку орендної плати за майно комунальної власності Гайворонської міської територіальної громади та Примірний договір оренди нерухомого комунального майна, що належить до комунальної власності Гайворонської міської територіальної громади.

 

Фото без описуВ контексті сталого соціально-культурного, економічного розвитку громади депутати своїм рішенням затвердили Програму розвитку інноваційного багатоаспектного туризму у Гайворонській міській територіальній громаді  на 2021-2024 роки,  Програму розвитку культури Гайворонської міської територіальної громади на 2021-2024 роки, Програму забезпечення розроблення  містобудівної документації Гайворонської міської територіальної громади  Голованівського району Кіровоградської області на 2021-2025 роки та Програму розвитку та підтримки комунальних закладів охорони здоров’я на 2021 рік.

Керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів», відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», обранці громади своїм голосуванням затвердили Правила благоустрою міста Гайворон. Документ обов’язковий для виконання на території Гайворонської міської ради, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об'єктів благоустрою.

Окрім того депутати розглянули близько чотирьохсот земельних та інших питань і прийняли відповідні рішення.

Детально ознайомитись із текстами рішень та поіменним голосуванням можна на офіційному сайті міської ради.