ІКОНИ ПАМ’ЯТІ ДЛЯ БАТЬКІВ ПОЛЕГЛИХ ГЕРОЇВ-ГАЙВОРОНЦІВ

  • 859

Фото без опису

Сьогодні 25 червня в рамках Всеукраїнської акції "Ікона пам’яті загиблим за незалежність України" до Гайворонської міської територіальної громади завітали представники ГО «Патріоти Кіровоградщини», волонтери, військові, щоб вручити ікони пам’яті батькам загиблих героїв-земляків Ярослава Дрьоміна та Ярослава Шимчика.

 

 

 

Фото без описуГолова ГО «Патріоти Кіровоградщини» Вадим Нікітін, заступник військового комісара Кіровоградського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Петро Гарасимяк разом із першим заступником міського голови Ігорем Ковердягою, депутатом міської ради Валентином Пустовойтом, керівником Хащуватського ліцею Оленою Вдовиченко, представником Гайворонського ТЦК Романом Бобком, ветераном АТО Романом Друзем, старостою Хащуватського округу Сергієм Манзюком зустрілись з батьками Ярослава Дрьоміна Людмилою Михайлівною та Павлом Костянтиновичем біля меморіальної дошки воїну в школі с. Хащувате, щоб вручити їм «Ікону пам’яті загиблим за незалежність України» з портретом їхнього сина та подякувати за сина-героя. Також батькам зачитали листа від української діаспори в Італії, яка є ініціатором проекту "Ікона пам’яті".

Фото без описуІкону пам’яті з портретом Ярослава Шимчика в сесійній залі міської ради також було вручено батьку героя-гайворонця Володимиру Шимчику. Як зазначив Вадим Нікітін, нажаль судилося цю ікону вручити і матері Ярослава – Світлані Шимчик, яка пішла у вічність так і не діждавшись. Перший заступник міського голови Ігор Ковердяга та заступник Юлія Пошенко, заступник комісара Петро Гарасимяк, ветеран АТО Роман Друзь у своїх виступах наголосили, що війна триває і ми не повинні про це забувати, як не забувати і батьків полеглих воїнів, підтримувати їх, підтримувати наше військо у боротьбі за Україну.

Допомогу в організації заходів надали депутати міської ради Валентин Пустовойт, Павло Казміровський та перший заступник міського голови Ігор Ковердяга.

Фото без описуДовідково: "Ікона пам’яті загиблим за незалежність України" – проект, ініційований Оленою Карамушкою (Elena Karamushka), італійським скульптором українського походження, яка свого часу звернулась до волонтерів Василькова з пропозицією заснування майстерні у їхньому місті. Вона привезла форму в Україну та навчила майбутніх майстрів всьому технологічному процесу. "Ікона пам'яті" - умовна назва барельєфу, яку кожна родина сприймає по своєму: хтось як мистецький виріб, хтось як ікону. В будь якому випадку, це витвір, в якому відобразились та щільно переплелися безліч символів: любов, втрата, смуток, біль, надія. Вона – матір-Україна, що обіймає свого сина, воїна, захисника. Він наче пригорнувся до неї, притиснув руку до серця, але … вже не з нею. І палає між ними свічка пам’яті