У МІСЬКВИКОНКОМІ: ПОВЕРНЕННЯ «КАЗАВЧИН-ФЕСТ»

  • 761

Фото без опису

 

Минулого вівторка у сесійній залі міської ради відбулось шосте засідання виконкому міської ради у поточному році. Вів засідання міський голова Роман Волуйко.

 

 

 

Фото без описуПершим питання порядку денного заслухали доповідь начальника відділу освіти, молоді і спорту Наталії Шаповал. Взявши до увагу озвучену нею інформацію, члени виконкому своїм рішенням затвердили зміни до питання Про тимчасове призупинення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах філій Гайворонської міської ради. Змінами передбачено скоротити термін «канікул» в деяких дитсадках громади. Зокрема в дитсадках міста графік канікул не змінюється. Проте дитсадки сіл громади призупинять роботу лише на місяць, а не на два, як було зазначено в першій редакції рішення. Таким чином заклади дошкільної  освіти в селах Бандурове, Солгутове, Хащувате, Долинівка, Вікнина, Казавчин, Червоне  призупинять роботу з 1 по 28 липня. Дитсадки в селах Берестяги, Покровське, Соломія, Мощене, Тополі не працюватимуть з 22 червня по 20 липня.

На виконання ЗУ «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та інших нормативно-правових актів виконком міської ради затвердив план заходів запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на період до 2025 року. Заходами передбачено здійснення збору, аналізу і поширення інформації про домашнє насильство, його запобігання та подолання наслідків.

Фото без описуВзявши до уваги інформацію начальника відділу житлово-комунального господарства, транспорту і благоустрою  міської ради Леоніда Трачука, члени виконавчого комітету прийняли рішення затвердити склад конкурсної комісії для проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення та захоронення твердих побутових відходів на території с. Хащувате. Також затверджено склад конкурсної комісії.

З метою недопущення погіршення фітосанітарного стану міста, комплексного використання фітосанітарних заходів з карантину рослин, локалізації та ліквідації карантинних організмів на території міста виконком вирішив розпочати з 1 липня фітосанітарні заходи щодо боротьби з карантинними організмами – американським білим метеликом, амброзією полинолистою, західним кукурудзяним жуком, повитицею польовою та бактеріальним опіком плодових.

З метою патріотичного виховання молоді, пропаганди та популяризації сучасної української культури було затверджено план заходів щодо проведення свята Івана Купала в населених пунктах громади.

Фото без описуДля сприяння популяризації національно-патріотичного мистецтва та розвитку туризму в Гайворонській міській територіальній громаді, створення єдиного культурного простору, активної пропаганди народних традицій українського козацтва членами виконавчого комітету було прийнято рішення провести 17 липня 2021 року на території села Казавчин мистецький фестиваль «Казавчин фест», приурочений 30-річчю незалежності України. Рішенням також затверджено положення про фестиваль, його оргкомітет, а також план заходів. В програмі фестивалю – розважальна програма, майстер-класи, воєнізована спортивна естафета, театралізовані дійства, показові виступи майстрів бойових мистецтв, пригощання українськими стравами та ін..

Також виконком розглянув ряд інших питань і прийняв відповідні рішення. Ознайомитись з повними текстами рішень можна на офіційному сайті Гайворонської міської ради.