ШКІЛЬНІ КУХАРІ ПІДВИЩУЮТЬ ПРОФЕСІЙНУ МАЙСТЕРНІСТЬ

  • 42


Кухарі шкільних їдалень громади вчаться  готувати за рецептами Євгена Клопотенка 
Саме у дитячому віці формуються харчові звички людини, тому їдальні українських шкіл мають стати взірцем здорового харчування. Опитування старших учнів показало, що вони майже не ходять до їдальні, тому що на їхню думку страви не смачні, не привабливі, завжди холодні. Щоб відновити позитивний імідж шкільного харчування, варто не лише дотримуватися санітарних норм під час приготування їжі, виконувати закупівлю продуктів лише у сертифікованих операторів, покращити матеріально-технічну базу їдалень, а й висувати інші вимоги до персоналу. 
З 22.06.2021 до 26.06.2021 року на базі  регіонального центру професійної освіти ім. О.С.Єгорова в місті Кропивницький проходять навчання кухарі шкільних їдалень Гайворонської міської територіальної громади з метою підвищення професійної майстерності. 
Шкільні кулінари протягом курсів вивчатимуть новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти і засади харчової безпеки за системою НАССР, а після цього практично відпрацьовуватимуть готування страв зі збірника рецептів для шкільних їдалень від відомого в Україні кухаря  Євгена Клопотенка.
У програмі курсів  салати, перші страви, другі, десерти, соуси та напої -  страви, адаптовані для шкільних їдалень. Кухарі вивчатимуть технологію приготування на основі безлактозних молочних продуктів та безглютенових харчових продуктів, адже сьогодні все більше і більше дітей мають несприйняття цих складових у своєму раціоні. Окрім того, для шкільних їдалень розробляються рецептури зі зменшеною кількістю цукру та солі.
Наступним етапом стане навчання кухарів дошкільних навчальних закладів.