МІНІСТЕРСТВО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЗАПУСКАЄ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРОЕКТ З ЦИФРОВОЇ ГРАМОТНОСТІ ДІЯ.ЦИФРОВА ОСВІТА

  • 486

Фото без опису

3 червня Мiнцифра запускає Цифрограм для медичних працівників (https://osvita.diia.gov.ua/digigram). Цей тест розроблений також на основі європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., a саме, Рамки цифрової компетентності для громадян України (https://bit.ly/3rBs8KL).

Відповідно, ми пропонуємо протестувати медичних працівників на професійні знання з цифрової грамотності в 6-ти сферах:

1. Основи комп'ютерної грамотності

2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними

3. Створення цифрового контенту

4. Комунікація і взаємодія у цифровому суспільстві

5. Безпека у цифровому середовищі

6. Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя у цифровому суспільстві

Кожна сфера містить 5 компетенцій, таким чином, в ньому визначено 30 цифрових компетентностей, які вимірюються за 3-ма базовими та 6-ма підрівнями. Максимальна кількість балів, яку може набрати медичний працівник - 90 балів.

Хочемо звернути вашу увагу на можливість зрозуміти рівень цифрової грамотності співробітників медичних закладів, для цього потрібно:

  • поширити інформацію по всім ваших каналах комунікації про Цифрограм. Дизайн матерiали ви можете знайти за цим лінком -  https://cutt.ly/jnovowU
  • в полі «Я працюю в компанії/сфері» написати назву вашої установи без лапок, наприклад, Міністерство цифрової трансформації. Головне, щоб назва установи була узгоджена зі всіма працівниками. Якщо назви будуть різні, ми не зможемо надати вам якісну статистику.
  • надсилати нам не частіше разу на 3 місяці запит для отримання статистики по вашій установі шляхом відправлення офіційного листа на Міністерство через систему електронного документообігу.

Також, додатково інформуємо, що на платформі Дія.Цифрова освіта освітній серіал «Цифрові навички для медиків» (https://cutt.ly/tnzodgR) це 10 серій освітнього серіалу за участі лікарів, медичних експертів, представників МОЗ, НСЗУ, ДП «Електронне здоров'я», а також технічних спеціалістів електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ).