СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ – НА БЛАГО ГРОМАДИ

  • 1123

Фото без опису

 

Не секрет, що одним із ключових елементів у процесі розвитку будь-якого міста чи населеного пункту є, звичайно, фінансова спроможність органу самоврядування вирішувати проблеми, покращувати благоустрій, розвивати заклади соціальної сфери – освітні, медицині, культурні . Усе це напряму залежить від наповнення місцевого бюджету.

Коронакриза і карантинні обмеження неабияк відбились не тільки на наповненні місцевих, а й на державному бюджеті. Щоб забезпечити в повній мірі виконання функцій органу самоврядування, зокрема забезпечення комплексного соціально-економічного та культурного розвитку території,  надання соціальних послуг населенню Гайворонська міська рада активно працює над залученням до бюджету надходжень. Проводиться ретельний аналіз можливих джерел наповнення бюджету і здійснюються відповідні кроки.

Одним із таких стало звернення депутатів міської ради до орендарів земельних ділянок на території громади із закликом переукласти додаткові угоди оренди з підвищенням орендної плати до 12% від нормативної грошової оцінки. Ці кошти дозволять бюджету міста виконати ряд важливих завдань Програми соціально-економічного розвитку громади, підтримати незахищені верстви населення.

Розуміючи усю важливість і необхідність цього непопулярного кроку від влади міста, частина орендарів уже відгукнулась і переуклала договори оренди.

Є і ті, хто в силу тих чи інших причин не поспішає цього робити. Гайворонська міська рада, у свою чергу, вкотре звертається до орендарів з закликом переглянути свої договори оренди і переукласти їх і вчасно сплачувати земельний податок та орендну плату. Сплачені до бюджету громади кошти стануть неабияким поштовхом для соціально-економічного розвитку, покращення благоустрою, інфраструктури в усіх населених пунктах громади. Саме об’єднавши зусилля влада та соціально-відповідальний і свідомий бізнес можуть і повинні працювати на благо жителів Гайворонської громади.

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ:

https://rada.info/upload/users_files/04055297/fa9eebe3f3c4bfddb718832a329e0743.png https://rada.info/upload/users_files/04055297/a362f4a7ca940a7cca2cc82b5498b118.png https://rada.info/upload/users_files/04055297/d5107971df1c2eab18315d3a5689e87f.png