СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ, РЕГЛАМЕНТУ, В КОМІСІЯХ ТА СТРУКТУРІ ЛІКАРНІ

  • 486

Фото без опису

В четвер, 27 травня, відбулась чергова 12 сесія міської ради восьмого скликання. Перед початком розгляду порядку денного депутати взяли паузу, щоб голови постійних комісій погодили деякі проекти рішень винесені на сесію. Тож після 30-хвилинної перерви депутати все ж затвердили порядок денний зі змінами.

 

 

 

Фото без описуНа початку засідання до депутатів звернувся житель міста щодо питання відкриття в Гайворонській громаді залу гемодіалізу. На що міський голова поінформував депутатів та гостей засідання, що дане питання сьогодні дуже актуальне і гостре, а тому ведуться необхідні роботи для того, аби відкрити кабінет гемодіалізу. Підписаний відповідний меморандум з компанією, яка відкриє такий кабінет. Наразі проводиться підготовка необхідних документів, уже підібрано відповідне приміщення, яке потрібно необхідним чином підготувати для цього, зробити ремонт тощо. Тож за кілька місяців кабінет гемодіалізу має розпочати свою роботу на території громади.

Першим ділом депутати своїм рішенням внесли зміни до "Міської Програми соціального захисту учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та інших категорій населення на 2021-2023 роки". Змінами передбачено доповнити Програму розділом "VIII. Напрями реалізації та заходи до Програми, передбачені ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС". Він передбачає придбання санаторно-курортних путівок на оздоровлення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС категорії 2 та дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Заслухавши відповідну інформацію начальника відділу економічного розвитку та інвестиції міської ради Івана Павленка, депутати прийняли звернення до Прем’єр-міністра України Дмитра Шмигаля щодо скасування постанови Кабінету Міністрів України Про додаткові заходи щодо організації виплат і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», якою передбачено переведення виплат пенсій виключно на банківські картки і скорочення листонош АТ «Укрпошта», які адресно доставляють пенсії.

Фото без описуТакож своїм рішення депутати внесли зміни до рішення Гайворонської міської ради від 25 лютого 2021 року № 429 «Про затвердження структури комунального некомерційного підприємства "Центральна міська лікарня" Гайворонської міської ради». Прийняття даного проекту дасть змогу оптимізувати штатний розклад лікувального закладу та раціонально використовувати кошти НСЗУ. Зміни також внесено до рішення "Про бюджет Гайворонської міської територіальної громади на 2021 рік", зокрема до доходів міського бюджету на 2021 рік. Зміни передбачають залучити для фінансування видатків міського бюджету вільний залишок коштів, що склався станом на 1 січня 2021 року по загальному фонду в сумі 650064,0 грн. та затвердити фінансування міського бюджету на 2021 рік згідно з додатком 2 до цього рішення.

Фото без описуВзявши до уваги інформацію голови постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності та правопорядку, гласності, взаємодії з громадськими формуваннями, регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів Григорія Войтенка та депутата Сергія Білодіда, рада своїм голосуванням внесла зміни до регламенту. Вони стосуються підготовки проектів рішень сесії, обрання та повноважень секретаря міської ради, голів та членів постійних комісій тощо.

Знову на сесію було винесено питання про відкликання голови постійної комісії з питань бюджету, фінансів, власності, економічного і соціального розвитку Пойди Віталія Васильовича. Минулого разу міський голова Роман Волуйко висловив зауваження до рішення і воно не вступило в дію. Цього разу депутати усунули зауваження , знову винесли його на сесію більшістю підтримали.

Відповідно висновків та рекомендацій постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності та правопорядку, гласності, взаємодії з громадськими формуваннями, регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності депутатів на розгляд обранців було винесено питання про Про оголошення догани секретарю Гайворонської міської ради Сікорському В.С.. Депутати Лабан В.В., Білодід С.В.,

Фото без описуТімуш Р.С., Мешков О.О. ініціювали проект рішення посилаючись на порушення секретарем трудової дисципліни, а саме - ненадання офіційних документів, та неоформлення їх в терміни передбачені ст. 105 Регламенту Гайворонської міської ради (протоколів сесій та матеріалів до них), які мають знаходитись в нього на зберіганні, на вимогу депутатів Гайворонської міської ради. Але більшість депутатів не підтримали дану ініціативу.

Проте підтримали питання Про депутатський запит депутата міської ради Мешкова О.О., в якому він наголошує на необхідності покращення контролю за виконанням рішень виконавчого комітету міської ради.

Також депутати розглянули деякі інші питання та більше двохсот земельних щодо яких прийняли відповідні рішення. З повним текстом рішень та поіменним голосуванням депутатів можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради.

 

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ:

Фото без опису Фото без опису Фото без опису