СПІВПРАЦЯ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ З ІНШИМИ ОТГ

  • 755

Рішенням сесії Гайворонської районної ради від 18 травня 2018 року № 195 "Про створення комунального закладу "Інклюзивно-ресурсний центр" Гайворонської районної ради Кіровоградської області" було створено комунальний заклад "Інклюзивно-ресурсний центр" Гайворонської районної ради Кіровоградської області, який надавав послуги дітям з особливими освітніми потребами, що проживали на території району. Але у зв'язку з адміністративно-територіальною реформою, відповідно до рішення Гайворонської міської ради № 116 від 30.12.2020 року «Про включення Гайворонської міської ради до складу засновників закладів освіти, охорони здоров'я, культури, комунальних установ Гайворонського району» засновником інклюзивно-ресурсного центру визначено Гайворонську міську раду.

Тому, наразі, основне завдання працівників центру – надавати послуги дітям з особливими освітніми потребами, які проживають у Гайворонській міській територіальній громаді. Але, хочемо зауважити, що КЗ «ІРЦ» Гайворонської міської ради разом із Засновником завжди відкриті для співпраці. На сьогодні вже готовий проект міжмуніципального співробітництва із іншими ОТГ Голованівського та інших районів для надання таких послуг дітям, що проживають на території сусідніх громад.

Організація надання ефективної допомоги дітям з особливими освітніми потребами в межах територіальної громади, міста, району залежить від об'єднаних зусиль органів влади, закладів (установ) освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, які надають освітні послуги, соціальні та медичні послуги, а також громадськості.

Саме міжвідомча співпраця є одним із принципів діяльності нашого закладу.