ПЛЯЖ ГОТУЄТЬСЯ ДО КУПАЛЬНОГО СЕЗОНУ

  • 616


Зазвичай першого червня по всій Україні відкривається купальний сезон. А тому міська рада спільно з комунальним підприємством «Гайворонський комунальник» розпочали підготовку міського пляжу до функціонування в літній період.  Минулого вівторка, 18 травня, водолазно-рятувальна група аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення м. Кропивницького провела обстеження та очищення акваторії пляжу від предметів, які можуть становити небезпеку для відпочивальників. Було виставлено буї, якими позначено акваторію для купання.
За кілька годин обстеження водолази виявили на дні пляжу і дістали масу сміття. Більшість його була піднята із дна біля містка, біля якого купаються діти. Серед знахідок – залишки піротехніки, яку тут встановлюють для запуску, а потім без докорів совісті залишають на містку чи просто скидають у воду. Дістали водолази чимало каміння, гілки, металеві предмети, бите скло пляшок. Ось так гайворонці, святкуючи, розважаючись забруднюють річку і можуть нашкодити собі й іншим своєю несвідомістю і байдужістю.
Міськвиконком, рятувальники закликають гайворонців не смітити на пляжі, не кидати сміття, каміння,  у воду. На пляжі встановлено урни, в яких можна залишити сміття.
Хоча покищо погода не дозволяє купатися у водоймах, проте рятувальники на Гайворонському пляжі уже несуть чергування у світлу пору доби. Вони забезпечені необхідним інвентарем та засобами безпеки.