ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ ЗНОВУ НЕ ВІДБУЛАСЬ – ВЕТО НЕ ПОДОЛАНО

  • 426

 

У вівторок, 18 травня в сесійній залі міської ради уже вдруге не відбулось засідання позачергової сесії. Як і в четвер, 13 травня, коли мало відбутись засідання, депутати не зібрались у необхідній кількості для створення кворуму. Згідно регламенту засідання мало відбутись у вівторок 18 травня. Але і цього разу депутатів було лише 10 при мінімальній кількості – 14.

Як відомо, на минулій, одинадцятій сесії міської ради, 29 квітня депутатами було прийнято ряд гострих рішень зокрема стосовно членів та голів постійних комісій, внесення змін до регламенту, змін до положень про порядок проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника лікарні, про утворення ЦНАПу Гайворонської міської ради та ін..

На більшість цих рішень міський голова Роман Волуйко наклав вето, оскільки вони не пройшли відповідного правового обґрунтування юридичним відділом міської ради і не відповідають нормам законодавства. Проте для того, аби ці рішення все ж вступили дію, подолавши вето міського голови, депутати мають затвердити їх не менше як двома третинами голосів, тобто не менше вісімнадцяти.

Тож на позачергову сесію було винесено такі питання:

1. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 661 «Про внесення змін до Регламенту Гайворонської міської ради».

2. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 662 « Про відкликання голови постійної комісії Гайворонської міської ради Пойди В.В.»

3. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 663 « Про обрання голови постійної комісії Гайворонської міської ради Лабана В. В.»

4. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 664 « Про внесення змін до Положення ггро порядок проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника закладу охорони здоров’я Гайворонської міської ради, затвердженого рішенням Гайворонської міської ради від 18 лютого 2021 року № 278»

5. Про відхилення зауваження міського голови в частині призначення начальника відділу та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 667 « Про внесення змін до рішення Гайворонської міської ради від 18 лютого 2021 року № 298 « Про утворення відділу надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Гайворонської міської ради».

6. Про відхилення зауваження міського голови в частині призначення начальника відділу та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 671 Про затвердження у новій редакції Положення про відділ соціального захисту, соціального забезпечення та охорони здоров’я Гайворонської міської ради»

7. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 775 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр. Чирві Олесі Леонідівні на території Гайворонської міської ради (за межами с.Мощене).

8. Про відхилення зауваження міського голови та підтвердження попереднього рішення міської ради від 29 квітня 2021 року № 776 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність гр.. Пілецькому Віталію Михайловичу на території Гайворонської міської ради (за межами с. Мощене).

Проте, оскільки депутати знову не зібралися і не подолали право вето міського голови, то всі ці рішення не матимуть в подальшому юридичної сили. А значить внесені зміни до регламенту, до складу депутатських комісій, до положень та прийняті окремі земельні питання недійсні.

Чергова 12-а сесія міської ради запланована 27 травня.